hamburger-icon

Kliker.info

Hillary Clinton danas krenula prema Bijeloj kući : Održaću Ameriku na poziciji svjetskog lidera ! (Video)

Hillary Clinton danas krenula prema Bijeloj kući : Održaću Ameriku na poziciji svjetskog lidera ! (Video)

13 Juna
23:53 2015

ClintonH12Hillary Clinton održala je danas u New Yorku  prvi veliki govor u okviru kampanje za predsjedničke izbore 2016. u kojem je pozvala na početak nove ere u napretku Amerike.Poručila je hiljadama pristalica da radnici mogu da vjeruju da će se ona boriti za njih.U govoru u svojoj drugoj kampanji za predsjednika, Clintonova se sebe opisala kao žestokog zaštitnika svih onih koji su ostali u pozadini poslije recesije.

“To je osnovno što Amerika treba da radi. Ako učinite sve sa svoje strane, trebalo bi da možete da idete napred, a kada svi učine sve što treba, i Amerika napreduje”, rekla je Clintonova.

Ona je, takođe, citirala Baraka Obamu i bivše predsjednike Frenklina Ruzvelta i Bila Clintona, svog supruga, rekavši da je prihvatila ideju da “stvarni i trajni napredak moraju da grade svi i da dijele svi”.

Na početku obraćanja Clintonova je pomenula mogućnost da bude prva žena predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.Clintonova je, navodeći da je četiri decenije provela u javnoj službi, ocijenila i da je najkvalifikovaniji kandidat za upravljanje zemljom.

Ona je u govoru, između ostalog, obećala da će smanjiti poreze za male preduzetnike, poboljšati brigu o djeci, uvesti jednake plate za žene i muškarce i okončati diskriminaciju LGBT populacije.

Clintonova je poručila i da će održati Ameriku na poziciji svjetskog lidera i da će se suprotstaviti opasnostima od siber  napada iz Rusije, Sjeverne Koreje i Irana, kao i ekstremističkoj Islamskoj državi u Siriji i Iraku.

(Kliker.info-Agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku