hamburger-icon

Kliker.info

Henry Kissinger : Zapad je od prilično nejasnog cilja da integrira Rusiju prešao na cilj da je uništi !?

Henry Kissinger : Zapad je od prilično nejasnog cilja da integrira Rusiju prešao na cilj da je uništi !?

21 Augusta
06:08 2015

kisinger12Razvoj ukrajinske krize pokazuje da je Zapad od prilično nejasnog cilja da integrira Rusiju u zapadnu zajednicu prešao na cilj da je uništi, smatra bivši američki državni tajnik Henry Kissinger, piše National Interest, a prenosi Vzgljad.Prema njegovim riječima, kriza u Ukrajini se pretvorila u tragediju zbog zamjena teza: dugoročni interesi svjetskog poretka zamijenjeni su hitnom potrebom da se obnovi ukrajinski identitet. U intervjuu američkom izdanju političar je istaknuo da je za rješenje ukrajinskog konflikta potrebno svrstati ovu krizu u globalni i povijesni kontekst.

„Kada čitaš da muslimanske jedinice ratuju na strani Ukrajine shvaćaš da je izgubljen svaki osjećaj za mjeru”, rekao je Kissinger.

Prema njegovom mišljenju, to je katastrofa, jer pokazuje da je cilj Zapada umjesto integracije Rusije u zapadnu zajednicu u dugoročnoj perspektivi postao njeno uništenje.

Kako ističe Kissinger, da bi se odnosili prema Rusiji kao prema velikoj državi potrebno je od početka definirati granice u okviru kojih bi njene zahtjeve bilo moguće pomiriti s onim što je potrebno SAD-u. U međuvremenu, smatra, američka Vlada ne predlaže nikakvu radnu koncepciju europske sigurnosti, i europskim zemljama ništa drugo ne preostaje, nego da se oslanjaju na liderstvo Njemačke, a Rusiji i Kini da grade međusobne odnose.

„Njemačka bi trebala odigrati glavnu ulogu u izgradnji europskog i svjetskog poretka. Međutim, ona nije idealna kao glavni partner po pitanju europske sigurnosti u pograničnoj zoni 200 milja od Staljingrada”, ističe američki političar.

(Kliker.info-Seebiz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku