hamburger-icon

Kliker.info

HDZ BiH: Nastoji se bez Hrvata donijeti važne odluke

HDZ BiH: Nastoji se bez Hrvata donijeti važne odluke

19 Marta
00:03 2008

Predsjedništvo HDZ-a BiH na proširenoj sjednici koja je održana 16 i 17. marta ove godine u Skijaškom centru na Blidinju, izrazilo je negodovanje zbog ponašanja partnerskih stranaka u Vlasti F BiH, prije svega SDA i Stranke za BiH. Predsjedništvo HDZ BiH  je zaključilo  da  je aktualna politička situacija u BiH zabrinjavajuća.  

 

– Kad se donose određene strateške odluke poput posljednje  po pitanju izgradnje elektro-energetskih objekata, privatizacije, donošenja zakona iz podijeljene nadležnosti, mnogo puta ne sudjeluju Hrvati. Nastoji se bez Hrvata donijeti takve važne odluke. Svjedoci ste da je kolegiji SDA sa SDP i Strankom za BiH formirao zajedničko povjerenstvo o izgradnji elektro-energetski objekata bez ijednog predstavnika bilo koje  hrvatske stranke, dakle Hrvata. To najbolje pokazuje što oni koji su napravili to povjerenstvo misle o poziciji Hrvata u Federaciji  BiH – rekao je za «Dnevni avaz» nakon sjednice potpredsjednik HDZ BiH i dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta F BiH Marinko Čavara.

 

On ističe da «mora prestati omalovažavanje  predstavnika konstitutivnih naroda i stranaka koje su formirale vlast u F BiH.

 

– Mi prije svega vodimo računa o tome da pravimo iskorake ka stabilizaciji, a ne radikalizaciji stanja u F BiH. I ovo poziv svim strankama da se ide na dogovaranje oko značajnih pitanja za FBiH i to svih naroda koji žive F BiH. Bez toga ne može funkcionirati ni vlast, ni normalan život u F BiH – kazao je on.  

Faruk Vele (avaz)

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku