hamburger-icon

Kliker.info

Haris Silajdžić o novom američkom predsjedniku : “Joseph Biden je čovjek dobrih namjera i dobre volje.Ukratko – lakše se diše”

Haris Silajdžić o novom američkom predsjedniku : “Joseph Biden je čovjek dobrih namjera i dobre volje.Ukratko – lakše se diše”

08 Novembra
17:09 2020

Pobjedu Joe Bidena na predsjedničkim izborima u SAD za Vijesti.ba je pro komentarisao i  Haris Silajdžić, bivši član Predsjedništva BiH

“Joseph Biden je čovjek dobrih namjera i dobre volje. Ovo je pobjeda svih dobronamjernih ljudi na svijetu. Američka administracija vođena njegovim iskustvom u međunarodnim odnosima može odgovoriti na narasle tenzije i polarizacije izazvane brzinom promjena bez presedana u historiji. Demokratija je globalno u krizi; njegova administracija može povesti svijet putem afirmacije demokratskih vrijednosti i veće jednakosti uključujući i ekonomsku”, kaže Silajdžić za Vijesti.ba

Dodaje da smo u našem vremenu upućeni jedni na druge više nego ikada i da izolacija nije odgovor na probleme.

“Vjerujem da će restauracija multilateralizma i međunarodne saradnje na svakom planu sa više otvorenosti i dobre volje biti jedan od prioriteta Bidenove administracije. Isto tako i siromaštvo i nepravda koji prijete miru koliko i klimatske promjene i nuklearno oružje”, smatra Silajdžić i dodaje:

“Gospodin Biden je pravi čovjek na pravom mjestu koji može inicirati rješenja za goruće probleme u ovom svijetu. Znam da neće propustiti da učini sve što je moguće za našu zemlju ako to našom angažovanošću, dobrom voljom i sposobnošću zaslužimo”.

Silajdžić smatra da je Bidenova pobjeda demonstracija snage demokratske volje američkog naroda i američkih institucija koje djeluju u skladu sa američkim Ustavom.

“Pobjeda gospodina Bidena će doprinijeti da se duh poštivanja zakonitosti prenese i na međunarodni plan i na međunarodne institucije kao što su Ujedinjene nacije, što je u interesu slabijih karika u lancu. Ukratko – lakše se diše”, zaključuje Silajdžić.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

14 0 komentara

 1. FAJTER
  FAJTER 08 Novembra, 19:19

  POLAKO TURCI SAČEKAJTE DA SE ODŽINO SAMELJE

  Odgovori
 2. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 09 Novembra, 17:33

  JA SAM TI FAJTERU VISE PUTA POKAZAO I DOKAZAO DA BOSNJACI NISU TURCI I DA JEDINO IMAJU ISTU RELIGIJU. AKO CE MO SE PROVOCIRATI, ONDA JA IMAM VISE MATERIJALA DA KAZEM I NAPISEM DA SU MNOGI SADASNJI SRBI PORIJEKLOM TURCI JER JE TURSKA VLADALA SRBIJOM VISE OD 500 GODINA. TAKODJE, SVI SRBI NA BALKANU UPUTREBLJAVAJU JEDNU PETINU TURSKIH RIJECI ITD…
  JA ZNAM DA JE SRBIMA ZAO DONALDA TRAMPA U KOGA SU BILI SIGURNI I UBJEDJENI DA CE IM POMOCI U STVARANJU VELIKE SRBIJE I VRACANJU IZGUBLJENOG KOSOVA IZ RAZLOGA STO TRAMP OCEVIDNO NE VOLI MUSLIMANE, ALI NAZALOST, TAJ SRPSKI SAN SE NIJE OSTVARIO I SADA SRBI MORAJU DA DRUGADJIJE RAZMISLJAJU I ODBACE SVOJE IDEOLOGIJE I PROJEKTE UVEZI STVARANJA VELIKE SRBIJE I VRACANJA KOSOVA I DA NORMALNO RAZMISLJAJU O ULAZKU U EU I NATO KAKO BI POKRENULI EKONOMIJU I OSLOBODILI SRPSKI NAROD OD DIKTATURE ALEKSANDRA VUCICA I MILORADA DODIKA KOJI SU OMANILI SRPSKI NAROD VRACAJUCI IH U PROSLOST, DIKTATURU, AUTOKRATIJU I FEUDALIZAM UPUTREBLJAVAJUCI MITOLOGIJU KOJU PRETVARAJU U ISTINU I NA TAJ NACIN OBMANUJU SRPSKI NAROD DA SU SRBI UVIJEK POBJEDJIVALI U SVIM RATOVIMA I DA SU UVIJEK IMALI NAJBOLJE JUNAKE STO JE CISTA LAZ.

  Odgovori
 3. FAJTER
  FAJTER 09 Novembra, 22:39

  POLAKO ISTINITI DALEKO JE 14 DECEMBAR KAD ELEKTORSKI KOLEDŽ POTVRĐUJE PREDSJEDNIKA A TUŽBE IDU.NEMOJ SE TI SEKIRATI ZA SRBE,NAMA FALA BOGU DOBRO IDE,ALI SE VI ČUVAJTE SEBE JER STE UVIJEK TRAŽILI TUĐU POMOĆ A MI SMO SVOJU SLOBODU SAMI IZVOJEVALI PA ĆEMO I SAD.
  O JUNACIMA
  1.OBILIĆ JE UBIO MURATA I TO NI TURCI NE OSPORAVAJU JEDINO SU SRBI UBILI TURSKOG SULTANA U BOJU I NIKO VIŠE.
  2.KARAĐORĐE I MILOŠ SU OSLOBODILI SRBIJU OD TURSKE(Osmanske)IMPERIJE I DOBILI DRŽAVU
  3.U VELIKOM RATU SRBI SU PROBILI SOLUNSKI FRONT I PORAZILI ŠVABOVE I DONIJELI SLOBODU I VAMA.
  4.U DRUGOM SV.RATU VI STE BILI U USTAŠAMA I GINULI POD STALJINGRADOM A MI SMO VAM JEBALI KEVU ZAJEDNO SA RUSIMA,ALI VAM NISMO NAPLATILI GLAVE KOJE STE NAM NEMILICE SJEKLI KAD GOD STE MOGLI.
  AKO SE PONOVO USPANDRCATE OPET ĆEMO VAM JEBATI KEVU ZAJEDNO SA RUSIMA ALI VAM NEĆEMO ODSIJECATI GLAVE JER MI NISMO ŽIVOTINJE VEĆ ĆEMO VAS SAMO OSTAVITI BEZ MOGUĆNOSTI DA PRISMRDITE U ONO ŠTO JE SRPSKO,TO JEST JEBITE SE O SVOM TROŠKU U FAŠEM BOŠNJAKISTANU.

  Odgovori
 4. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 10 Novembra, 04:26

  TI SE FAJTERU I DALJE NADAS DA CE TRUMP POBJEDITI BEZ OBZIRA STO BAJDEN IMA 306 ELEKTORALA. MORAM DA TI KAZEM DA JE NOVI 46 PREDSJEDNIK SAD DZO BAJDEN I ZAVRSENA PRICA.
  PISES FAJTERU O NEKIM SRPSKIM JUNACIMA DA SU BILI OSVAJACI I POBJEDNICI OD CEGA JE POLOVINA TACNA A OSTALO JE CISTA LAZ.
  TAKODJE PISES DA SU BOSNJACI KLALI I UBIJALI ZA VRIJEME DRUGOG SVJETSKOG RATA A ZABORAVLJAS DA SU TO UPRAVO RADILI SRPSKI CETNICI SA VODJOM DRAZOM MIHAILOVICEM.
  JUGOSLAVIJU SU OSLOBODILI OD NJEMACA PARTIZANI U KOJIMA SU BILI VECINA SRBA A TAKODJE VECINA BOSNJAKA I HRVATA. TVOJ TEKST JE POLOVICNO TACAN A OSTALO JE LAZAN.

  Odgovori
 5. FAJTER
  FAJTER 10 Novembra, 07:53

  kakve veze ima ko je predsjednik amerike,to je prvo.drugo,šta nije tačno o junacima i ja nisam pričao o osvajačima,već o oslobodiocima.Tačno je samo to da su svi srbi bili protiv švabova a vi i hrvati i albanci ste listom bili uz hitlera do 1944-e.

  Odgovori
 6. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 10 Novembra, 18:00

  MNOGO JE BITNO KO JE PREDSJEDNIK AMERIKE JER JE AMERIKA NAJVECA SILA U SVIJETU I AMERIKA SE PITA ZA POLITICKA I EKONOMSKA PONASANJA I RAD U CITAVOM SVIJETU. NIJE TACNO DA SU SVI MUSLIMANI BILI SA USTASAMA I UZ HITLERA JER IMA MNOGO DOKAZA DA JE VECINA MUSLIMANA BILA U PARTIZANIMA A JEDAN DIO U USTASAMA. ISTI SLUCAJ JE BIO I SA SRBIMA. VECINA SRBA JE BILO U PARTZANIMA A JEDAN DIO SRBA JE BILO U CETNICIMA KOJI SU BILI UZ HITLERA.

  Odgovori
 7. FAJTER
  FAJTER 10 Novembra, 19:42

  PITAJ AMERIČKOG PREDSJEDNIKA TRUMANA KO JE BIO DRAŽA I ČETNICI I ŠTA JE OPERACIJA HALIARD I KOLIKO SU DRAŽINI VOJNICI NAPRAVILI DIVERZIJA. UOSTALOM NIKO OD SRBA NIJE ODLIKOVAN HITLEROVIM KRSTOM A VAŠIH JE BOG TE PITA KOLIKO.JEDNA OSVETNIČKA AKCIJA ČETNIKA JE SAMO SPRIJEČILA DA NAS SVE NEPOKOLJETE I TO VAM JE NAJŽALIJE,ALI ZAPAMTITE NIKAD VIŠE.PRVO AMERIKA VIŠE NIJE NI NAJVEĆA VOJNA SILA(SAD JE RUSIJA),NI EKONOMSKA(SAD JE KINA) I TO JE ISTINA A SVE OSTALO JE NEČIJA ŽELJA.KAD DOĐE BAJDENOV(ako uopšte dođe) IZASLANIK U KANCELARIJU SRPSKIH VOĐA BIĆE ISTJERAN KAO ŠTO JE BIO BRAJAN HOJT JI KOJEG JE VUČIĆ JOŠ ONDA URADIO A SAD ĆE TO MOĆI I DODIK.

  Odgovori
 8. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 11 Novembra, 04:25

  TI FAJTERU POKUSAJES DA CETNICKE ZLOCINE PREBACIS NA BOSNJAKE IAKO SVAKO ZNA STA SU CINILI CETNICI PREMA BOSNJACIMA. JA CU TI POSTAVITI DVA KOMENTA O TVOJIM HEROJIMA CETNICIMA PA CES VIDJETI DA NISI U PRAVU. STO SE TICE NEKIH ODLIKOVANJA BOSNJACI NEMAJU NISTA STIM A CETNICI SU DOBILI MNOGA ODLIKOVANJA OD HITLERA I DRUGIH FASISTA ZA UCINJENI ZLOCIN NAD PARTIZANIMA I BOSNJACIMA. VIDJET CES FAJTERU DA JE AMERIKA PRVA SVJETSKA SILA I UPRAVLJAC SVJETSKE POLITIKE I SVJETSKE EKONOMIJE.

  Odgovori
 9. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 11 Novembra, 04:28

  NEISTINE O CETNICIMA KOJE NAZIVAJU HEROJIMA Odgovor Raifa Dizdarevića Vučiću i Dodiku : Historijskim činjenicama protiv krivotvorenja historijske istine

  Raif Dizdarevića, partizan i jugoslavenski političar, reagirao je na izjave Aleksandra Vučića i Milorada Dodika o izjednačavanju četničkih i partizanskih snaga u Drugom svjetskom ratu na prostoru bivše Jugoslavije. Reakciju prenosimo u cijelosti.

  “Istorijskim činjenicama protiv krivotvorenja istorijske istine:

  Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u govoru održanom 26.09. ove godine rekao je da su podjele na partizane i ravnogorce prošlost, da su se „svi zajedno borili protiv fašista“ što je notorna neistina. U isto vrijeme Milorad Dodik je izjavio kako je ‘Otadžbinska vojska bila dio savezničkih snaga’, tj. četnici Draže Mihailovića. Ova Dodikova neistina, kao i ko zna koliko drugih, ne iznenađuje, pustimo istorijskim činjenicama odgovore na ove pokušaje revizije istorijske istine.

  Prvo činjenice kako je Draža Mihailović odbio sve prijedloge partizanskog vrhovnog komandanta Tita za zajedničku borbu protiv okupatora. Tito se dva puta 1941. godine susreo sa Dražom Mihailovićem i predlagao zajedničku borbu protiv okupatora. Na prvom sastanku 19. septembra Draža je odbio prijedlog Tita tezom ‘da još nije vrijeme za oružanu borbu’ , ali je i rekao da neće voditi borbu protiv partizana. Na drugom sastanku 27.10.1941.godine vođeni su razgovori o Titovom prijedlogu sporazuma o 12 tačaka zajedničke borbe što je Draža takođe odbio uz nekoliko lažnih obećanja o kontaktima koje će održavati. Prije prvog sastanka sa Titom Draža Mihailović je već imao sporazum sa predsjednikom kvinsliške vlade Srbije Milanom Nedićem – uz znanje i odobrenje njemačkih okupatora – o zajedničkoj borbi protiv partizana. Evo podatka o tome: u Beograd je krajem avgusta upućeno izaslanstvo Draže Mihailovića na čelu sa majorom Aleksandrom Mišićem i ovlaštenjem delegacije da pregovara o saradnji sa Milanom Nedićem o zajedničkoj borbi za ugušenje ustanka i uništenje partizanskih odreda u Srbiji.

  Pregovori su vođeni od 29. avgusta do 5. septembra i završeni sporazumom o sljedećem: da Nedić i Mihailović sarađuju u borbi protiv partizana u cilju njihovog uništenja; da Nedić da novčanu pomoć organizaciji Mihailovića; da Nedić odredi jednog oficira za vezu koji bi stalno bio u Mihailovićevom štabu; da Nedić izdejstvuje kod Nijemaca da ne napadaju Mihailovićeve četničke odrede; da poslije čišćenja Srbije od partizana Nedić ukaže potrebnu pomoć Mihailoviću u Bosni i Crnoj Gori; da Nedić i Mihailović izrade zajednički operacijski plan za čišćenje Srbije od partizana.

  O ovom sporazumu Nedić je obavijestio njemačkog vojnog komandanta u Srbiji generala Dankelmanna koji je sporazum odobrio i Nijemci više nisu poduzimali nikakve mjere protiv Dražinih četnika. Prije drugog sastanka s Titom na sastanku Draže sa nekoliko najbližih visokih oficira odlučeno je da stupe u direktne pregovore s Nijemcima. Draža Mihailović je uputio u Beograd svoje predstavnike pukovnika Branislava Pantića i kapetana Nenada Mitrovića da prenesu njemačkom komandantu za Srbiju prijedlog Draže za direktne pregovore o zajedničkoj borbi protiv partizana i o snabdijevanju četnika oružjem.

  Pukovnik Pantić se 29. oktobra sreo sa Josefom Mollom, oficirom njemačke obavještajne službe i prenio prijedlog Draže Mihailovića. Njemačka komanda je prihvatila prijedlog i 11. novembra 1941. Draža Mihailović se u selu Divicama sastao sa opunomoćenim predstavnikom generala Bohmeom, potpukovnikom Konradom i grupom njemačkih oficira, Tako je krenula direktna saradnja Draže Mihailovića sa okupatorima, učešće četnika u svim njemačkim ofanzivama protiv partizana, kao kvinslinških priključaka i dijela fašističkih okupatorskih snaga. Navedene činjenice o tome govore, kao i mnoge druge i pobijaju tvrdnju da su se partizani i ravnogorci ‘svi zajedno borili protiv fašista’.

  Naravno da navedene činjenice govore koliko je glupa neistina da je ‘Otadžbinska vojska bila dio savezničkih snaga’: Ta četnička vojska bila je zločinački prirepak fašističkih sila osovine. A ko je bio svojom ulogom i ogromnim doprinosom priznati sastavni dio Antihitlerovske koalicije naka govore najistaknutiji državnici te koalicije. Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Franklin Roosevelt je rekao: ‘Titova odluka da se bori protiv nacista prekretnica je u istoriji Drugog svjetskog rata.’ Premijer Velike Britanije i u dobroj mjeri strateg Antihitlerovske koalicije Winston Churchill je 1944. godine u britanskom parlamentu izjavio: ‘Razlog što smo prestali pomagati Dražu Mihailovića je prost. On se nije borio sa neprijateljem. Odlučni smo na strani Titovoj zbog njegove odlučne i hrabre borbe protiv njemačke armije. Partizani su sada gospodari situacije i predstavljaju smrtnu opasnost za Nijemce. Oko ovih herojskih boraca i u njihovim redovima razvio se jedinstven pokret za slobodu cijelog naroda. Komunistima pripada čast što su prvi započeli borbu.’

  Maršal Tito se pokazao ne samo kao vojskovođa, već isto tako kao izvanredan državnik koji je dao ogroman doprinos ujedinjavanju jugoslovenskih naroda. Francuski predsjednik Charles de Gaulle je izjavio na kraju rata: ‘Tito je borac koji je u najtežim okolnostima iznio pobjedu. To je legendarni junak.’ Harold Alexander, britanski feldmaršal, komandant savezničkih snaga jugoistočnog fronta kazao je prije kraja rata: ‘Tih ratnih dana od ljeta 1941. vi, jugoslovenski partizani borili ste se uprkos tome što niste imali hrane, ratne opreme, oružja…. Ja sam, kao mnogi drugi, pratio vašu herojsku borbu i odlučnost… Tek kad sam se u Italiji iskrcao sa svojim pobjedonosnim armijama shvatio sam i pravilno ocijenio ogromnu pomoć koju ste vi davali savezničkoj strani.’ Mislim da su činjenice koje sam naveo u ovom reagovanju dovoljna ilustracija koliko su neistinite tvrdnje na koje reagujem.”

  (Kliker.info-NAP)

  Odgovori
 10. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 11 Novembra, 04:32

  KO SU BILI CETNICI U II SVJETSKOM RATU I POSLIJE RATA

  Izjave mnogih srpskih politicara i vecine srba u evropi i svijetu da su četnici bili dio savezničkih snaga u II svjetskom ratu je netačna, zlonamjerna i revizionistička.

  Hipokrizija je da mnogi Srbi, minimizira ulogu Srba koji su bili pripadnici partizanskog pokreta koji je bio na strani pobjednika u II Sv. Ratu, a veliča ulogu četničkog pokreta koji je dokazano bio izvršilac najvećih zločina, posebno nad Bosnjacima i Hrvatima, i bio na strani gubitnika, te osuđen kao kolaboracionistički pokret.

  Mnogi Sbi moraju pročita knjigu, ili barem dijelove knjige ( npr. od strane 20-25): “Genocid nad muslimanima 1941-1945, zbornik dokumenata i svjedočenja“, koju su objavili Vladimir Dedijer i Antun Miletić 1990. godine, a koja govori o stradanjima Bošnjaka u Drugom svjetskom ratu.

  – Ili svjedočenje Milovana Đilasa iz 1942. godine u kojem kaže: „Četnici su opustošili čitava muslimanska i hrvatska naselja. Oni su, na mostovima na Drini, klali jednog po jednog, po stotine žicom povezanih Muslimana – ljudi, žena i djece. Pod vođstvom londonske izbjegličke vlade i Draže Mihailovića u zemlji, oni su se u zločinima takmičili s ustašama.”

  – Ili da se upoznaju sa programom koji je u septembru 1941. godine, na bazi Moljevićevog memoranduma, Draža Mihailović izložio izbjegličkoj vladi u Londonu, a koji koji uključuje planiranje genocida i etničko čišćenje:

  – kazniti sve one koji služe u neprijateljskoj armiji i koji su činili zločine prema srpskom življu;

  – omeđiti „de facto“ srpske zemlje i učiniti da u njima ostane samo srpski živalj;

  – posebno imati u vidu brzo i radikalno čišćenje gradova i njihovo popunjenje svežim srpskim elementom;

  – izgraditi plan za čišćenje ili pomeranje seoskog stanovništva sa ciljem homogenosti srpske državne zajednice;

  – u srpskoj jedinici kao naročito težak problem uzeti pitanje muslimana i po mogućnosti rešiti ga u ovoj fazi.

  I da svakako da pročitaju jednu strašnu, neljudsku, zlokobnu i zločinacku instrukciju iz decembra 1941. godine, koju potpisuje Draža Mihailović i salje je komandantu četničkih odreda u Crnoj Gori i komandantu limskih četničkih odreda o organizaciji, ciljevima i upotrebi četničkih odreda, a čiji dijelovi najbolje govore o fašisticlčkom, zločinackom, genocidnom i hegemonističkom karakteru četničkog pokreta:

  1. Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etniučki čistu u granicama Srbije – Crne Gore – Bosne i Hercegovine – Srema – Banata i Bačke;

  2.Čišćenje državne teritorije od svih narodnih manjina i nenacionalnih elemenata;

  3.Stvoriti neposredne zajedničke granice između Srbije i Crne Gore čišćenjem Sandžaka od Muslimanskog življa i Bosne od Muslimanskog i Hrvatskog življa;

  4.U krajevima očišćenim od narodnih manjina i nenacionalnih elemenata izvršiti naseljavanje Crnogorcima (u obzir dolaze siromašne i nacionalno ispravne porodice);

  Pročtati i instrukciju iz decembra 1941. godine, h kojoj Draža navodi: “da sa Komunistima-partizanima ne može biti nikakove saradnje jer se oni bore protiv dinastije i za ostvarenje socijalne revolucije, što nikada ne sme biti naš cilj”.

  Prema tome, hiljade Srba koji su bili u partizanima i dio pokreta otpora su bili pravi antifašisti i saradnici pobjednickih saveznickih snaga. Oni koji su bili u četnicima su bili saradnici fasista i okupatora i na strani gubitnika u II Sv. Ratu. I to je jedina i potvrđena istina. Sve drugo je lažna propaganda.

  Odgovori
 11. FAJTER
  FAJTER 11 Novembra, 09:52

  BAŠ SU TI RELEVANTNI IYVORI,TRI KOMUNISTIČKA OLOŠA.DRAŽA JE DOBIO NAJVEĆE AMERIČKO ODLIKOVANJE KOJE SE DAJE STRANCIMA,A AMERIČKI PREDSJEDNIK NIJE GLUP DA NEZNA KOME GA DAJE.NIJE GA DAO BUSULADŽIĆU PA VI OPET PO NJEMU DAJETE IME ULICI.MORE MARŠ

  Odgovori
 12. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 11 Novembra, 15:33

  NE MOZES TI FAJTERU ODBANITI CETNIKE KADA SVAKO ZNA A HISTORIJA DOKAZUJE DA SU CETNICI BILI ZAJEDNO SA FASISTIMA I UBIJALI SVOJE SRBE, BOSNJAKE, HRVATE ITD…. STO SE TICE NAZIVA ULICA PO IMENIMA RATNIH ZLOCINACA, NAJVISE IH IMA SRBIJA,HRVATSKA I SADA I REPUBLIKA SRPSKA KOJA JE DALA NAZIV ULICE U BiH DRAZE MIHAILOVICA I POSTAVILA NJEGOVU STATUU, A U ISTICNOM SARAJEVU JE NA STUDENSKOM UNIVERZITETU POSTAVILA IME RATNOG ZLOCINCA RADOVANA KARADZICA KOJE CE MORATI USKORA SKINUTI JER IMENA RATNIH ZLOCINACA NIGDJE SE NESMIJU POSTAVLJATI U JAVNOSTI JER SU TO LJUDI KOJI SU CINILI ZLOCIN PREMA DRUGIM LJUDIMA IZ RAZLOGA STO SU DRUGE RELIGIJE I STO NOSE DRUGA IMENA.

  Odgovori
 13. FAJTER
  FAJTER 11 Novembra, 18:32

  JA SAM SEBI UPRAVO OPALIO ŠAMAR ZATO ŠTO SEBE SPUŠTAM NA NIVO DA SA TOBOM POLEMIŠEM I SA TVOJIM IDOLIMA LAVIĆEM DIZDAREVIĆEM(komunističkim klimoglavcem)I JEDNIM ANTUNOM MILETIĆEM KOJI JE SVE URADIO DA SE SAKRIJU JASENOVAČKI ZLOČINI I DEDIJEROM KOJI JE ZBOG RAHATA LIČNOG BIO SPREMAN DA PRODA SVE ŽIVO.NIKAD NEĆETE USPJETI U PODLOM NAUMU DA IZJEDNAČITE USTAŠE I ČETNIKE JER JE USTAŠKA VRHOVNA KOMANDA BILA U BERLINU A ČETNIČKA U LOLNDONU TO JEST KOD SAVEZNIKA JER JE TAMO BILA VLADA KRALJEVINE JUGOSLAVIJE.TO ŠTO SU ONI SPRIJEČILI DA NAS SVE POBIJETE PA IH ZATO MRZITE TO JE VAŠ PROBLEM A NE NAŠ.
  P.S.PRATIŠ LI ŠTA SE DOGAĐA U AMERICI.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku