hamburger-icon

Kliker.info

Haris Medunjanin : Čekam Ćirin poziv

Haris Medunjanin : Čekam Ćirin poziv

22 Oktobra
19:42 2009

Nakon što su se pojavile informacije kako selektor BiH Miroslav Blažević u reprezentaciju za utakmice baraža namjerava pozvati nekoliko novih fudbalera, između ostalih i Harisa Medunjanina, kontaktirali smo bh. internacionalca.Navodno će Ćiro već u narednih nekoliko dana razgovarati sa nekolicinom bh. internacionalaca, koje namjerava pozvati za predstojeće utakmice baraža koje Zmajevi igraju sa Portugalom. Između ostalih, Ćiro namjerava u reprezentaciju pozvati Harisa Medunjanina."Za sada nije bilo nikakvih kontakta. Međutim, čitao sam u medijima, pa i vašem portalu, da je selektor Bosne i Hercegovine spominjao i moje ime u kombinacijama za reprezentaciju. Ja se nadam da će poziv uskoro doći", kaže Medunjanin za SportSport.ba.

Znači li to da ćeš se odazvati eventualnom pozivu Blaževića?

"Kako da ne!", kao iz top ispalio je Haris. "To bi za mene bila velika čast. Poziv u jednu reprezentaciju kao što je Bosna i Hercegovina trebao bi biti čast za svakog fudbalera. Osim toga, ja sam Bosanac i igranje u nacionalnom dresu domovine najviša je stepenica u karijeri svakog fudbalera".

Jesi li pratio igru Bosne i Hercegovine kroz kvalifikacije?

"Naravno, nisam propustio ni jednu utakmicu. Ovo posljednje kolo, kada smo igrali protiv Španije u Zenici, gledao sam u društvu saigrača ovdje u Valladolidu i prije utakmice sam ih zezao da ćemo ih ‘nakantat’. Nažalost, iako smo dobro počeli i imali mnogo prilika, poraženi smo, ali je dobro što taj susret nije ni o čemu odlučivao".

BiH u baražu igra protiv Portugala. U Španiji igra dosta reprezentativaca te zemlje, o kakvoj se zapravo reprezentaciji radi?

"Vidite, u baražu nema slabih reprezentacija. Ovdje u Španiji igra dosta reprezentativaca Portugala, tu su Ronaldo, Pepe, Simao… i radi se zaista o vrhunskim igračima. Međutim, ni mi nismo bez šansi. Pogotovo nam u korist ide činjenica da prvi susret igramo u Portugalu, a na Bilinom polju ni jednoj reprezentaciji neće biti lako. Uglavnom, imamo šanse", dodao je Medunjanin. (Kliker.info-SportSport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku