hamburger-icon

Kliker.info

Haradinaj pušten iz pritvora, zasad ostaje u Sloveniji

Haradinaj pušten iz pritvora, zasad ostaje u Sloveniji

17 Juna
23:41 2015

Ramusss3Bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj pušten je iz pritvora nakon što je izveden pred istražnog sudiju u Sloveniji.Haradinaj ostaje u Sloveniji dok se ne razjasni da li je potjernica i dalje važeća ili ne.Slovenačka policija je poslije hapšenja izvela Haradinaja pred istražnog sudiju u Kranju koji je preuzeo dalji postupak, rekao je portparol kranjske policije Bojan Kos, objavio je slovenački portal 24ur.

Haradinaj je poslije saslušanja pušten na slobodu.Državna tužiteljka Marinka Jeraj je objasnila da uprkos tome Haradinaj mora da ostane u Sloveniji dok se ne razjasni da li je potjernica i dalje važeća ili ne.Ona nije mogla da kaže koliko bi dugo mogao da traje taj postupak.Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj tvrdi da nije bio uhapšen, već da je samo zadržan na ljubljanskom aerodromu do razjašnjenja procedure u vezi sa potjernicom Srbije koja datira iz 2006. godine.

Slovenačka policija je ranije danas potvrdila da je bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj uhapšen u Ljubljani po potjernici koju je izdala Srbija.Haradinaj je rekao da su u Ljubljani slovenačke vlasti “reagovale po potjernici koju je Srbija izdala za njim 2006. godine”.”Nisam uhapšen, samo treba vremena da se regulišu stvari sa slovenačkim sistemom”, rekao je Haradinaj i uz smijeh prokomentarisao da je zbog cijele situacije propustio let za Prištinu.

Haradinaj je rekao da je razočaran u slovenačke vlasti i uporedio ih sa vlastima Srbije.

“Na svim aerodromima je ova potjernica uklonjena, osim na ovom u Ljubljani. Tokom puta sam prošao nekoliko aerodroma i nisam imao problema, ali Slovenci su isti kao Srbi, njihova braća”, naveo je Haradinaj i dodao da će ostati na aerodromu u Ljubljani još nekoliko sati dok ne bude završena kompletna procedura.Prištinski list “Koha ditore” je prethodno naveo, pozivajući se na izvore iz Haradinajeve partije AZBK, da je on uhapšen u Ljubljani prilikom povratka iz zvanične posjete Njemačkoj, po potjernici Srbije iz 2006. godine.

Haradinaju je dva puta suđeno u Haškom tribunalu, a oba puta, 2008. i 2012. godine, oslobođen je optužbi za ratne zločine počinjene u logoru OVK u Jablanici. Srbija je protiv Haradinaja podigla 108 krivičnih prijava, donosi B92.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku