hamburger-icon

Kliker.info

Haotično stanje u Podgorici: Policija rastjerala demonstrante, priveden jedan od lidera DF-a (Video)

Haotično stanje u Podgorici: Policija rastjerala demonstrante, priveden jedan od lidera DF-a (Video)

25 Oktobra
06:30 2015

Podgoricahaos23Tokom  protesta Demokratskog fronta ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici povrijeđeno je 10 policajaca i 20 građana, objavila je Građanska alijansa. Tokom nereda na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, ispred Skupštine Crne Gore, policija je suzavcem rastjerala demonstrante koji su nasilno pokušali da uđu u parlament, nakon što su učesnici protesta bacali prema policajcima baklje, kamenice, petarde i druge predmete.

Nakon što je izbio sukob s demonstrantima, policija je oko 22.45 sati privela Andriju Mandića, jednog od lidera Demokratskog fronta, potvrđeno je na Facebook stranici “Sloboda traži ljude”, javlja Anadolija.Policija je suzavcem i šok-bombama oko 22.10 sati rastjerala demonstrante okupljene na protestu Demokrtaskog fronta (DF) ispred zgrade Skupštine, nakon što su poslanici tog političkog saveza zatražili ulazak u zgradu i dolazak predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.
Inače, predsjednik Nove srpske demokratije i funkcioner DF-a Andrija Mandić istakao je da večeras stvar mora da se dovede do kraja.
“Pozivam SAJ i PJP da spakuju svoja vozila i idu u kasarnu. Ostali policajci da budu korektni i omoguće ono što treba da se desi”, kazao je Mandić.
On je zatražio od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da poslanici DF-a na glavna vrata uđu u Skupštinu i dovedu dijalog do kraja.Međutim, do toga nije došlo. Neposredno nakon što je funkcioner DF-a Slaven Radunović rekao da je ostalo deset minuta do odgovora Ranka Kriovokapića i da posije toga nijesu odgovorni za ono što će se dogoditi, demonstanti su napali policiju, koja je uzvratila na napad.

Policija je u ponoć zakazala vanrednu konferenciju za medije u vezi s večerašnjim događanjima. Kako javlja reporter Anadolije, policija na ulicama radi na kontrolisanju i manjih grupa demonstranata koji su se ranije razbježali ispred zgrade Skupštine. Na ulicama su oklopna vozila i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Crne Gore (SAJ).

Podsjetimo, nakon što je crnogorska policija bacila suzavac i šok-bombe na antivladine demonstrante koji su nasilno pokušali ući u zgradu crnogorske Skupštine tokom protesta u organizaciji Demokratskog fronta (DF), demonstranti su se razbježali.

Demonstranti su nosili fantomke, kapuljače i metalne šipke u rukama. Ranije večeras su vođe DF-a tražile od policije da spusti štitove te da puste njihove poslanika u zgradu Skupštine.Međutim, policija nije dozvolila poslanicima ulazak u Skupštinu, što je izazvalo revolt kod demonstranata koji su pripadnike policije gađali kamenicama, petardama i ostalim predmetima.

Suzavcem na demonstrante

Nakon što su demonstranti počeli da bacaju petarde i kamenice na policiju, ispaljen je suzavac prema okupljenoj masi ispred zgrade Skupštine. Palo je na desetine suzavaca koji su rastjerali okupljene demonstrante. Učesnici protesta se razilaze, a jake policijske snage pod punom opremom štite zgradu Skupštine.

Trenutno se ne zna kako su prošli poslanici opozicije, njih oko 20, koji su bili između policije i demonstranata.Napad demonstranata na policiju i policijski odgovor je uslijedio nakon što su poslanici opozicije saopštili okupljenom narodu da se predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić ne javlja, mada je ranije rečeno da je prihvatio dijalog.Demonstranti su rastjerani ispred zgrade parlamenta, mada se još čuju eksplozije od suzavca. Policija rastjeruje demonstrante i u okolnim ulicama.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Jedan komentar

  1. bb
    bb 25 Oktobra, 08:08

    Ovakvi srbi – u svakoj zemlji u kojoj zive, bili oni u vecini ili ne, hoce da imaju glavnu rijec i da su glavni. Netolerantni. Inace, veoma veseo i drag narod da im nije lose politike i huskacke crkve na celu

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku