hamburger-icon

Kliker.info

Hanka Paldum: Logoraš Golub me je pokušao kontaktirati

Hanka Paldum: Logoraš Golub me je pokušao kontaktirati

25 Januara
16:02 2013

Legendarna bosanskohercegovačka pjevačica Hanka Paldum potvrdila je za agenciju Anadolija (AA) da je logoraš Goran Golub, koji tvrdi da ga je ona, navodno, zlostavlja na Igmanu 1993. godine, ovih dana pokušao stupiti u kontakt sa njom.Prema tvrdnjama advokata Dušana Tomića, a koje su prenijeli mediji u Srbiji, Paldum je logorašu Goranu Golubu, navodno, naredila da legne na zemlju, a potom mu ”zgnječila polni organ”. Zbog toga Golub, kako je kazano, kasnije nije mogao imati djecu.Tomić je srbijanskim medijima izjavio da će uskoro podnijeti krivičnu prijavu protiv Paldum pred Općinskom sudom u Sarajevu. Najavio je da će u ime svog klijenta od Paldum tražiti nadoknadu štete za duševnu i fizičku bol, te za seksualno zlostavljanje.
 
„Ne znam da li je izjavljivao još nešto, niti želim znati. On je mene zvao, pokušao me je kontaktirati, ali sam mu ja spustila slušalicu“, kazala je Paldum za agenciju Anadolija.Legendarna bosanskohercegovačka pjevačica istakla je da nema riječi za ovakve lažne optužbe, te da je sve otišlo predaleko.„Daleko je otišlo i digla se sva javnost u želji da istraži ovaj slučaj. Međutim, kako stvari idu i u kojem pravcu, ja sam već odahnula. I u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine se podigla prašina. Izgleda da je advokat Tomić sve to započeo“, naglasila je Paldum.odala je da će ”istraga ići i dalje od advokata Dušana Tomića kako bi saznala ko zapravo stoji iza svega”.Paldum je ponovila da će podići tužbu protiv svih koji su „prvi put stavili mene na stub srama“.„Ovo što se događa je van pameti i ljudskog razuma. Takve gnusne laži meni pripisati… To je stvarno suvišno komentirati“, odlučna je Paldum.
 
Novinari agencije Anadolija uspjeli su putem telefona kontaktirati logoraša Goluba koji danas živi u Bratuncu. Ovaj čovjek je, inače, prije rata živio u selu Osenik kod Hadžića gdje je i uhapšen 1992. godine.Na pitanje da li su tačni navodi koje u njegovo ime iznio advokat Tomić, Golub je to samo kratko potvrdio. Stoji pri navodima da ga je Paldum zlostavljala, ali o tome i dalje ne želi govoriti. U više navrata je ponovio da sve zna advokat Tomić.”Ne želim ništa da pričam… Ja sam punomoć dao advokatu Tomiću, on sve zna… Njega možete kontaktirati”, kazao je Golub za AA i spustio slušalicu.
 
Suprotno tome, tokom svjedočenja pred Sudom BiH u slučaju ”Silos” svjedok Golub je samo kazao da je tokom zatočeništva išao i na obavljanje radova, te da je jednom bio i na Igmanu, gdje je ”doživio neprijatnost” o kojoj nije želio da svjedoči. Rekao je da je ovaj incident prijavio zamjeniku upravnika „Silosa“ Halidu Čoviću, te da ”nakon toga više nije išao raditi na toj lokaciji”.Na ročištu na suđenju osmorici ratnih političkih, vojnih i policijskih rukovodilaca Hadžića koji se terete za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništa i krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u slučaju "Silos", tužilac Tužilaštva BiH Behaija Krnjić obratio se Sudskom vijeću i rekao da je u ponedjeljak, 21. januara, razgovarao sa Goranom Golubom, koji je svjedočio 17. januara, a zbog pisanja “srbijanskih medija” da je Goluba tokom zatočeništva na Igmanu maltretirala jedna estradna zvijezda.
 
”Golub mi je rekao da je presreten pred Sudom BiH i da je na njega pritisak izvršio Tomić i ponudio mu da potpiše neki papir”, kazao je Krnjić, podsjetivši da svjedok ni tokom suđenja, a ni u Tužilaštvu BiH, nije želio govoriti o događajima s Igmana.Tužilac Krnjić rekao je ranije za AA kako Golub tokom svojeg svjedočenja nije želio reći ni riječi o događajima na Igmanu, odnosno  navodnom zlostavljanju.”On je bio doveden i u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da da svoju izjavu. Odbio je. I u Tužilaštvu nije rekao nijednu riječ o tom slučaju. Svjedok uopće ne želi da razgovara na tu temu”, kazao je tužilac Krnjić za agenciju Anadolija. Tužilac Krnjić je dodao da su optužbe na račun Hanke Paldum vjerovatno ”produkt izjava koje je advokat Tomić dostavio medijima bez znanja svjedoka”. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku