hamburger-icon

Kliker.info

Halid Genjac priznao da je vrag odnio šalu : SDA prikuplja dokaze za krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika

Halid Genjac priznao da je vrag odnio šalu : SDA prikuplja dokaze za krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika

21 Oktobra
08:27 2016

genjac11Predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac izjavio je jučer za Oslobođenje da se ova stranka trenutno bavi zahtjevom CIK-u za ponovno brojanje glasova na svim redovnim biračkim mjestima koja se odnose na Općinsko vijeće Srebrenice, a da što se tiče podnošenja krivične prijave SDA Tužilaštvu BiH protiv Milorada Dodika i to zbog govora mržnje, Genjac je kazao da ne može govoriti o toj temi, “jer prikupljamo dokaze i argumentaciju”.

Podsjećanja radi, Predsjedništvo SDA je na posljednjoj sjednici najoštrije osudilo otvorenu prijetnju koju je Milorad Dodik uputio Bošnjacima u RS-u, zbog toga što na proteklim lokalnim izborima nisu glasali za njegovu, već za drugu političku stranku. Tada je zaključeno da će SDA pružiti svu potrebnu pomoć Bošnjacima iz RS-a da protiv Dodika podnesu krivičnu prijavu.

– S Miloradom Dodikom nije dovoljno samo voditi politički dijalog. On je već odavno izašao izvan okvira normalnog političkog dijaloga. S njim se u budućnosti trebaju baviti tužilaštva i sudovi, saopšteno je nakon sjednice.

Potpredsjednik RS-a i član SDA Ramiz Salkić oštro je osudio govor mržnje kojim je Dodik, predsjednik ovog entiteta, najavio sankcije protiv Bošnjaka koji nisu glasali za Savez nezavisnih socijaldemokrata.

Govoreći o izborima u Podrinju, Dodik je Bošnjake koji su glasali za kandidata Srpske demokratske stranke za gradonačelnika Bijeljine okarakterizirao kao, podsjetio je Salkić, destabilizirajući faktor i rekao da će poduzeti ozbiljne mjere protiv njih.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku