hamburger-icon

Kliker.info

Halid Bešlić : Spreman sam za povratak!

Halid Bešlić : Spreman sam za povratak!

08 Jula
06:17 2009

Čitav region je s ogromnim zanimanjem iščekivao vijest gdje i kada će Halid Bešlić održati prvi koncert nakon saobraćajne nesreće 10. marta. I legenda je prije nekoliko dana objelodanila da će se to desiti za nešto manje od dva i po mjeseca – prvog dana Ramazanskog bajrama u zeničkoj dvorani Arena. Doduše, iskren i otvoren kakav jeste, Halid je dodao da će možda pjevati i prije nego što nastupi u Zenici, ali kako kaže, to neće biti ništa veliko.
– Krenulo je. Nakon što je objavljena informacija o Areni, ne mogu opstati od telefona. Zovu sa svih strana – kaže Bešlić.
Zbog čega baš Arena?
– Kada sam bio u bolnici, Dino Merlin imao je koncert u Areni i pozvao je publiku da mi pruži podršku. Pričali su mi da je publika dugo aplaudirala i skandirala moje ime. To me je inspiriralo da počnem u Zenici, a i Arena je novi objekt.

Osjećate li se spremno za povratak, možete li odraditi koncert od dva-tri sata?

– Ja se osjećam spremno pa vidjet ćemo. No, nikada više neću pjevati onim tempom kao što sam pjevao ranije. Ubuduće će sve biti drugačije. Pomalo.
Da li za prvi veliki koncert pripremate nešto posebno? Već je sada jasno da će interesiranje biti ogromno?
– Nedim Srnja, koji organizira koncert u Areni, i ja tek kujemo planove pa vidjet ćemo. Još ništa konkretno ne mogu reći.
Prvi dan Ramazanskog bajrama, je li termin bio Vaša odluka?
– Jeste.
Rekli ste da je zenička Arena samo jedna u nizu dvorana…
– Koncert u zagrebačkoj Areni bit će 17. oktobra. To je sigurno pa vidjet ćemo šta će dalje biti u Hrvatskoj. Tamo je velika potražnja za mnom.

Šta je sa Sarajevom?

– Odradio sam koncert u Sarajevu nakon nove ploče. Ne mogu sada praviti koncerte na konto toga što sam nastradao. Pravim koncerte na konto svojih pjesama i karijere. Znam da sam nastradao, ali nije mi to bitno za karijeru. Bitne su pjesme i pjevanje.
Sve mora biti savršeno
Producent Nedim Srnja ističe da Halidov koncert u Areni mora biti savršen.- Tu ne smije biti fule. To je veliki Halidov povratak i sve mora biti savršeno. Orkestar "Autostop" bit će pojačan novim instrumentima. Probe su već počele – kaže Srnja te dodaje da će u petak otići u Zenicu na dogovore sa direktorom dvorane Arena.   (Kliker.info-Dnevni avaz)

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku