hamburger-icon

Kliker.info

Halid Bešlić : Podržavam koncert Lepe Brene u Sarajevu

Halid Bešlić : Podržavam koncert Lepe Brene u Sarajevu

26 Maja
13:33 2009

Do koncerta Fahrete Živojinović alijas Lepe Brene u Sarajevu ostalo je još četiri dana. Reakcija na ovaj koncert ne manjka, javnost se podijelila u dva tabora, na one koji su protiv Breninog koncerta u subotu u olimpijskoj dvorani Zetra i na one koji ga podržavaju.Među ove druge svrstao se i Halid Bešlić.
Jedan od organizatora koncerta Lepe Brene Nedim Srnja pozvao nas je i rekao da Vi želite iznijeti svoj stav o koncertu Lepe Brene u subotu u Zetri. Da li je to tačno?
– Kao kolega, podržavam njen koncert. Šta se kola lome na jednoj Breni. Oni traže krivce za rat preko Lepe Brene. Idu mi na živce ti što morališu previše. To je za mene moralisanje bez pokrića, Brena treba da dođe i da pjeva, kao što trebam i ja pjevati za njih. Dosta je više prelamanja preko pjevača, da pjevači budu ti koji će odgovarati za neke greške.
Šta Vas je ponukalo da reagirate?
– Jednostavno, prošlo je 15 godina od rata. Da je Brena bilo šta kriva, ja bih rekao, da je nekome nešto nažao učinila, ja bih joj rekao u lice. Šta je mogla žena uraditi, je li trebala glumiti veliku Bosanku u Beogradu. Ima svoj život, svoju porodicu i šta? Ako je otišla u Brčko da izvuče svoje roditelje, to bi svako uradio. Njeni roditelji nisu otišli da žive u Beograd, već su prebačeni u Zagreb. A to mnogo govori.
Da li su Vas organizatori sarajevskog koncerta Lepe Brene pozvali da budete njen gost?
– Nisu.
Da li ćete ići na koncert Lepe Brene u subotu u Zetru?
– Nisam baš fizički spreman. Otišao bih da sam zdraviji.   (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku