hamburger-icon

Kliker.info

Hadžibegiću i Baždareviću bi bilo zadovoljstvo voditi BiH

Hadžibegiću i Baždareviću bi bilo zadovoljstvo voditi BiH

25 Juna
18:46 2008
Predsjednik Nogometnog saveza BiH Iljo Dominković neće iznositi u javnost imena kandidata za novog izbornik A reprezentacije pošto je to jedan od zaključaka Izvršnog odbora NSBiH na prošloj sjednici. Kako je kazao Dominković, uvijek postoje kandidati za izbornika, kako stručnjaci iz Premier lige BiH, tako i treneri koji rade u inozemstvuu.

"Nadam se da će članovi IO biti jednoglasni u izboru izbornika na sjednici 4. srpnja u Banjoj Luci. Na njima je velika odgovornost. Prvi stručnjak državnog tima mora imati dovoljno vremena za pripreme reprezentacije uoči kvalifikacija za SP 2010. Želim da za izbornika dođe kvalitetan stručnjak s puno iskustva. Dobro bi bilo kada bi on posjedovao i prethodno izborničko iskustvo. Potrebno je da se poklope želje određenog stručnjaka s uvjetima koje mu može ponuditi Savez", rekao je Dominković.

Nagađa se da su članovi Predsjedništva NS BiH razgovarali s Mehmedom Baždarevićem i Farukom Hadžibegićem…

"Vjerojatno je bilo razgovora s njima dvojicom. Hadžibegiću i Baždareviću je uvijek zanimljiva reprezentacija. Bilo bi im zadovoljstvo predvoditi BiH. Kada su u pitanju naši stručnjaci iz inozemstva, obično su im prepreke njihove obaveze u klubovima, odnosno financijski uvjeti. Žao mi je što je to tako, no mislim da ćemo taj problem otkloniti."

Dominković naglašava kako je želja rukovodstva NS BiH bila da Kodro bude dugoročno rješenje na mjestu izbornika te da je rastanak sa njim došao prerano.

"Izvršni odbor je bio jednoglasan u njegovom izboru, ali i smjeni", jasan je Dominiković u razgovoru za Oslobođenje.

Odluka o smjeni Kodre izazvala je burnu reakciju javnosti i navijača koji traže odlazak članova Predsjedništva i Izvršnog odbora s funkcija.

"Navijači imaju pravo tražiti ostavke, kao i neki drugi. Moramo raditi zakonski i statutarno. Nijedna odluka nije bila pojedinačna, već kolektivna. Tako su radili i Predsjedništvo i Izvršni odbor. Skupština ima pravo raspravljati o svim pitanjima, pa tako i o radu dva prethodno spomenuta organa. Ja kao predsjednik nemam posebnu moć. Ponavljam, odluke nisu individualne, nego kolektivne."

U pojedinim medijima spominjao se Ibrahim Zukanović kao kandidat za izbornika.

"O imenima ne bih više govorio. Svatko tko se radom i rezultatima nametnuo i misli da može odgovoriti izborničkoj poziciji, dolazi u obzir. Situacija je teška. Osnovno je da dobijemo izbornika 4. srpnja. U proteklim događanjima potrebno je čuti i drugu stranu kako bi se znala istina", izjavio je Dominković.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku