hamburger-icon

Kliker.info

Guardiolin otac otkrio : Iako je naplaćeniji, Pep ne zna promijeniti ni najobičniju sijalicu

Guardiolin otac otkrio : Iako je naplaćeniji, Pep ne zna promijeniti ni najobičniju sijalicu

04 Februara
07:36 2016

pepG1Otac fudbalskog trenera Pepa Guardiole je za britanske medije otkrio neke vrlo zanimljive detalje iz života ovog Katalonca.

Njegov otac Valenti je rekao kako je davno shvatio da se njegov sin neće baviti poslom građevinara koji je on svojevremeno radio. “Radio sam na gradilištima po 10 sati dnevno od svoje 14. do 66. godine, a veoma rano sam shvatio da nisu velike šanse da Pep nastavi mojim koracima”, kazao je Guardiolin otac.

Dodao je kako se njegov sin nije baš najbolje snalazio na gradilištima. “Jednom sam ga, dok je još bio dijete, poveo sa sobom na posao… On se, nakon pauze za ručak, nije vratio. Ne zna čak promijeniti ni sijalicu”, rekao je otac poznatog trenera. Na kraju je naglasio da je Pep, koji sada trenira Bayern iz Minhena, uvijek razmišljao samo o pobjedama.

“Sjećam se kada mi je s 11 godina rekao: ‘Tata, ne mogu razumjeti ove iz ekipe kada pričaju o filmu kojeg su pogledali noć prije nego su izašli na teren. Trebaju misliti o pobjedi, ne o filmu”, istakao je Valenti.

Inače, Pep Guardiola, koji je najplaćeniji trener na svijetu i koji “ne zna ni sijalicu promijeniti”, od sljedeće sezone će voditi Manchester City.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku