hamburger-icon

Kliker.info

Greška u procjeni : Walmart ipak vratio oružje u prodaju

Greška u procjeni : Walmart ipak vratio oružje u prodaju

31 Oktobra
14:58 2020

Lanac američkih supermarketa Walmart saopštio je da vraća vatreno oružje i municiju u prodaju, nakon što je na kratko odlučio da oružje povuče iz prodaje zbog straha od građanskih nemira.

“Zbog nereda tokom kojih je provaljeno u naše prodavnice, odlučili smo da sa rafova sklonimo vatreno oružje i municiju. Ali, budući da su incidenti bili izolovani, odlučili smo da oružje vratimo u prodaju“, saopštili su iz kompanije.

Ipak, portparol Walmart nije odgovorio na pitanje zbog čega se oružje vraća u prodaju samo nekoliko dana pred izbore 3. novembra, budući da postoji strah da bi moglo da izbije nasilje.

Zagovornici strože kontrole oružja su rekli da su razočarani ovakvom odlukom i da je “velika greška”.

Maloprodajni lanac sa sedištem u Bentonvilu u Arkanzasu, ima više od pet hiljada prodavnica u Americi a približno u polovini njih prodaje oružje, koje će i dalje biti dostupno kupcima koji zatraže da ga kupe.

Maloprodajne kompanije su zabrinute nakon što su tokom građanskih nemira i protesta ljudi razbijali izloge, krali robu a ponekad i palili neke prodavnice u Chicagu , New Yorku Njujorku, Los Angelesu , Portlandu i drugim američkim gradovima.

(Glas Amerike)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku