hamburger-icon

Kliker.info

Grčki minister odbrane zaprijetio : Izvrše li udar na Grčku hiljade emigranata će dobiti papire s kojima će moći doći do Berlina !

Grčki minister odbrane zaprijetio : Izvrše li udar na Grčku hiljade emigranata će dobiti papire s kojima će moći doći do Berlina !

10 Marta
02:15 2015

PanosK1Grčki ministri odbrane i vanjskih poslova uputili su prilično snažnu poruku čelnicima Eurozone.Grčka je u ponedjeljak iznijela dosad najradikalniju prijetnju čelnicima Eurozone s kojima ratuje oko načina na koji će se pokušati izvući iz dužničkog gliba u koji je zapala prije nekoliko godina.

Ministar odbrane Panos Kammenos i ministar vanjskih poslova Nikos Kotzias kazali su da će Grčka, ne popuste li euročelnici u zahtjevima za mjerama štednje, potpuno otvoriti svoje granice i pustiti tsunami milijuna ekonomskih migranata i džihadista koji se žele domoći drugih europskih država.

Grčka granica s Turskom je prva crta bojišnice Europske unije ponajprije u borbi s ekstremistima koji dolaze s područja pod kontrolom terorističke skupine Islamska država.Kako piše Daily Telegraph, grčki ministar odbrane Panos Kammenos upozorio je da će, dopusti li eurozona grčki bankrot, njegova zemlja izdati putne dokumente ilegalnim imigrantima koji prelaze grčku granicu, a trenutno ih je oko 10.000 smješteno u centrima za azilante.

‘Izvrše li udar na Grčku, trebali bi biti svjesni da će migranti dobiti papire s kojima će moći doći do Berlina’ zaprijetio je Kammenos.'Ostavi li nas Europa u krizi, preplavit ćemo je migrantima, a za Berlin će biti još gore ako u tom valu milijuna ekonomskih migranata bude pokoji džihadist iz Islamske države’ sasvim je otvoren Kammenos.

On je, inače, na čelu desničarske stranke Neovisni Grci, koja je formirala vladajuću koaliciju s radikalno lijevom Tsiprasovom Syrizom. Kazao je i da je sustav Schengena Eurozonu učinio ranjivom.

‘Napadnu li nas, napast ćemo i mi njih. Migrantima sa svih strana svijeta izdat ćemo dokumente potrebne za putovanje unutar zone Schengena tako da bi taj val mogao doći ravno do Berlina’, rekao je.Grčki ministar vanjskih poslova Nikos Kotzias prošlog je tjedna također na sastanku s kolegama iz drugih država EU rekao da će se Europa, ako Grčka bude istjerana iz Eurozone, suočiti s milijunima imigranata i tisućama džihadista.

Ta je prijetnja već u tolikoj mjeri zabrinula čelnike EU da su već zatražili Europsku komisiju da se pobrine kako Grci slučajno ne bi počeli puštati ljude trenutno pritvorene u centrima za azilante.Ostvare li se grčke prijetnje, najveći bi udar vrlo vjerojatno osjetila Njemačka, ali na cijelom bi kontinentu radikalno porasla opasnost od terorističkih napada.

(Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku