hamburger-icon

Kliker.info

Građanski savez : Kao što smo i obećali: BiH pobjeđuje!

Građanski savez : Kao što smo i obećali: BiH pobjeđuje!

15 Decembra
15:09 2020

2018. godine je GS upozoravao da je osovina Dodik-Čović instrument ruske politike na Balkanu. Shvatajući potencijalnu opasnost od toga da Dodik i Čović dobiju većinu u Predsjedništvu BiH, GS je u utrci za Člana predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda bezrezervno podržao Željka Komšića. Bez ozbira na žrtve i kritike koje smo podnosili u protekle dvije godine zbog koaliranja sa Demokratskom frontom i  prodrške Željku Komšiću, sada je bjelodano da je naša odluka bila ispravna i ključna za očuvanje državnosti BiH.

Osovina Dodik-Čović je imala potpunu kontrolu nad državnim institucijama kao što su CIK i VSTV, i blokirala je NATO put BiH.

Danas je stanje značajno drugačije jer je BiH ušla u MAP i korača ka NATO paktu, CIK je depolitizovan i vraćen je u pravne okvire, kako zakoni i nalažu, kao što će biti i VSTV, te su ove promjene krunisane velikim “NE” Ruskoj Federaciji.

GS će i dalje biti spreman da podnese političku žrtvu u interesu BiH, bez obzira na posljedice. Mi smo se okupili u koaliciju s ciljem da BiH pobjeđuje. Danas je BiH opet pobijedila!, navodi se u saopštenju Građanskog saveza.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku