hamburger-icon

Kliker.info

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić obustavio isplate svim javnim ustanovama u Mostaru

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić obustavio isplate svim javnim ustanovama u Mostaru

30 Septembra
17:33 2006

Mada nismo uspjeli dobiti zvaničan stav gradonačelnika Bešlića, saznajemo da je njegovo obrazloženje ovakve odluke bila tvrdnja da se spomenute ustanove nisu uskladile svoje statute sa Statutom za jedinstveni Mostar i zaključkom Gradskog vijeća Mostar da  to treba biti učinjeno.
Ovu informaciju za «Dnevni avaz» je potvrdio i predsjedavajući GV Mostar Murat Ćorić. On  je istakao da su virmani za doznaku sredstava gradskim ustanovama koje se financiraju iz budžeta bili spremni, ali da je gradonačelnik Bešlić u posljednjem trenutku odbio da ih potpiše i tako odobri isplatu.
– On tvrdi da  spomenute ustanove nisu dostavile izvještaje o tome šta su učinile kako bi uskladile svoj statute sa Statutom za Mostar – kaže Ćorić. 
Zbog odluke Bešlića da odbije doznačiti sredstva, Ćorić je za utorak 3. oktobra zakazao sastanak  predsjednika klubova političkih stranaka u Gradskom vijeću sa mostarskim gradonačelnikom i posebnim predstavnikom OHR-a za Mostar Norbertom Vinterštajnom.
  Na ovom sastanku, analizirat će se, između ostalog, i financiranje javnih institucija iz gradskog budžeta koje su imale obavezu uskladiti svoje akte.
Neslužbeno saznajemo, da je direktan povod odluke Ljube Bešlića, insistiranje bošnjačkih predstavnika u GV Mostar da se zbog odbijanja da uskladi  akata sa Statutom za jedinstveni Mostar zaustavi financiranje HRT Mostar. Za razliku od HRT-a, većina ostalih ustanova je otpočela taj proces, što Bešlić nije uzeo u obzir.


(Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku