hamburger-icon

Kliker.info

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović tvrdi : Senad Šepić najbolji kandidat za Predsjedništvo BiH

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović tvrdi : Senad Šepić najbolji kandidat za Predsjedništvo BiH

10 Juna
14:49 2017

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović gostovao je u programu Novi dan koji se ovog jutra emituje iz ovog grada.Kasumović je govorio o stanju u gradu Zenici, ali i fudbalskom klubu “Čelik” koji se godinama bori sa mnogim problemima.

Čelik se godinama bori za opstanak i broji gubitke. Ja sam uspio ono što sam obećao: SDA je vodila Čelik i dovela ga tu gdje ga je dovela. Ja sam obećao vratiti Čelik građanima i to sam i uradio. Gradska uprava je zajedno sa mnom uložila 250.000 u Čelik i sve smo učinili da Čelik opstane. Oko 14 miliona prema mojim inofmracijama je tamo deficit. Od njih tražim da naprave sanaciju i sa tačnim ciframa dođu i kažu šta im treba“, kazao je Kasumović.

Problem sa grijanjem u Zenici?

Taj projekt je trebao biti pokrenut prije 10 godina, međutim vlast koja je bila je zavela građane i nije riješila. Mi smo našli najbolju varijantu i izabrali najstručnije ljude. Projekt je vrijedan 50 miliona eura i zajednički vlasnici će biti Mittal, finska kompanija koja pravi najmodernije kotlove i grad Zenica“, kazao je Kasumović i dodao da se radi o projektu koji je ekološkog i energetskog karaktera.

Na ulazu u Zenicu pravimo poslovnu zonu, a na izlazu će biti industrijska zona gdje ćemo svim investitorima dati zemljište za marku samo da zaposle ljude“.

Problem sa kladionicama bio je jedan od najaktuelnijih u proteklim godinama, posebno u Zenici. Kasumović kaže da je to posljedica vladavine premijera Galijaševića.

Ne klade se ljudi koji imaju hiljade maraka, nego sirotinja koja ima marku. To je sraman i kriminalan čin premijera Galijaševića. Premijer Galijašević se krije jer nema odgovora. To nije bošnjački nacionalni interes, nego finansijski interes SDA. Obećali su 100.000 radnih mjesta, a omladina ode. Sve drugo što rade, pogledajte stanje. Imaju puteve iz 17. vijeka. Gradski budžet je doveden u situaciju da se ne može zadužiti jednu jedinu marku. Pred ovim gradom je jedna ekspanzija, ali imam strahovite probleme sa SDA“.

Kasumović je još komentarisao najave Pokreta za Evropu čiji je član za naredne izbore.

Kome god je dobro nek nastavi glasati za nacionalne stranke. Pokret za Evropu će imati kandidata za člana Predsjedništva BiH. Evo sad najavljujem: Naš kandidat će pobjediti na narednim izborima 2018. godine. Po mom mišljenju, to nije konačno mišljenje Pokreta za Evropu, ali moje mišljenje je da je najidealniji kandidat Senad Šepić“.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - PODRŠKA
    puka 59 - PODRŠKA 11 Juna, 14:19

    VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA UZ TEBE SMO NAŠ HEROJU – SABORĆE DO NAREDNI IZBORA .POZDRAV DOMOVINI SA KAPIJE BOSNE .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku