hamburger-icon

Kliker.info

Gradonačelnik Zagreba SDP-ovac Milan Bandić prisustvovao obilježavanju godišnjice “Herceg-Bosne!?

Gradonačelnik Zagreba SDP-ovac Milan Bandić prisustvovao obilježavanju godišnjice “Herceg-Bosne!?

19 Novembra
06:07 2006

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić  prisustvovao je danas obilježavanju 15. godišnjice osnivanja HZ Herceg-Bosne koja je na prigodan način obilježena u Grudama i Mostaru. Mnoge je nemalo iznenadilo činjenica da je da je Bandić, jedan od uglednijih hrvatskih  SDP-ovaca, prisustvovao godišnjici "Herceg-Bosne", koja je uključivala i posjetu i poaganje cvijeća prvog predsjednika HR HB Mate Bobana. 

Kako javlja bh. izdanje "Večernjeg lista", u povodu obilježavanja 15. obljetnice utemeljenja HZ HB i Dana općine Grude, općinsko je izaslanstvo položilo vijence pokraj Središnjeg križa u Grudama, na grobu prvog predsjednika HR HB Mate Bobana u Gorici.  Održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća Grude na kojoj je nazočio i Gruđanin Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, a prisutnima se obratio i Anđelko Mikulić, jedan od utemeljitelja HZ HB-a. Zagrebačkom gradonačelniku tom je prilikom uručena Plaketa općine Grude, kao i Hrvatskom lovačkom društvu Malič Grude, Uredu trgovinskog savjetnika Republike Austrije u Sarajevu i Franjevačkoj zbirci Stjepana Prvomučenika. Bandić je pak Viktoru Mariću, načelniku općine Grude, uručio zlatnu značku Majka od Kamenitih vrata.
– Ovo priznanje ne znači da ćemo sada prestati pružati pomoć. Ne, pružat ćemo je i dalje – kazao je zagrebački gradonačelnik.
– Gradonačelnik Bandić obećao je i dalje svoj osobni angažman u Hercegovini i njegovim rodnim Grudama, savjetima, ali i novcem. Obećao je da će pomoći i u rješavanju dvaju spornih raskrižja u središtu Gruda te prema Ljubuškom – kazao je Nikica Tomas, predsjednik Općinskog vijeća Grude. Tomas je podsjetio i na dosadašnji Bandićev angažman – na pomoć u obnovi župne crkve u Ružićima, u Cerovu Docu te crkve sv. Katarine u Grudama.


(Kliker.info)

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku