hamburger-icon

Kliker.info

Gradonačelnik Mostara odbio sva upozorenja, preporuke, sugestije.. : Thompsonov koncert neće biti zabranjen !?

Gradonačelnik Mostara odbio sva upozorenja, preporuke, sugestije.. : Thompsonov koncert neće biti zabranjen !?

30 Maja
22:14 2017
Koncert hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, koji je najavljen za 8. juni na skupu podrške šestorici čelnika Herceg-Bosne koji čekaju drugostepenu presudu u Hagu, neće biti zabranjen, izjavio je danas gradonačelnik Mostara LJubo Bešlić.

Koncert pod nazivom “Podrška haškim uznicima” na gradskom stadionu pod Bijelim brijegom 8. juna, organizuje udruženje “Hrvatsko srce nade” iz Mostara pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora /HNS/.

“Do jutros Grad Mostar nije dobio nikakav zahtjev za bilo kakvu zabranu. Koliko znam Thompson je i ranije nastupao u Mostaru i nije bilo nikakvih problema. Koliko znam, nema nikakvih sudskih zabrana u BiH, tako da nema nijedan pravno valjan razlog za neodržavanje koncerta”, rekao je Bešlić novinarima.

On je dodao da je Mostar grad koji pokazuje širinu i da želi da funkcioniše u miru i redu, te pozvao građane da se suzdrže od bilo kakvih negativnih konotacija.

“U Mostar se uvijek iz nekih drugih razloga gura problem, a najčešće se iz Sarajeva želi gurnuti iskra. Neko je za, neko je protiv, a ja apelujem da sugrađani sačuvaju sigurnost i stabilnost u Mostaru”, poručio je Bešlić.

Više stranaka među kojima SDP, DF, Naša stranka, kao i SDA te Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca, zatražilo je zabranu skupa podrške i koncerta.

Gradski odbor SDP-a zatražio je od gradonačelnika da zabrani skup i koncert, najavljujući da će u protivnom organizovati kontra-skup.

Naša stranka pozvala je člana Predsjedništva BiH i Hrvatskog narodnog sabora /HNS/ Dragana Čovića da inicira otkazivanje koncerta podrške haškim osuđenicima na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku