hamburger-icon

Kliker.info

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović : Kriv sam im što sam probosanski orjentiran, što želim u NATO i EU

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović : Kriv sam im što sam probosanski orjentiran, što želim u NATO i EU

22 Maja
06:24 2014

ObrenP11Nakon što sam dobio naredbu da se Gradski štab za vanredne situacije Doboj stavlja pod komandu povjerenika Republičkog štaba generala Momira Zeca, čime su prestale sve moje ingerencije, podnio sam krivičnu prijavu protiv premijerke RS-a Željke Cvijanović (SNSD). Kazao je to za „Avaz“ gradonačelnik Doboja i dojučerašnji čelnik Štaba za vanredne situacije u tom gradu Obren Petrović (SDS).
– Smatram da je to nelegalna i nezakonita odluka. Ali, ja se bavim problemima građana, a kada prođe vanredno stanje onda ćemo pričati o ostalim stvarima. Jasno je da smetam vlasti, odnosno SNSD-u ne samo zbog toga što sam iz opozicionog SDS-a. Kriv sam i zbog toga što sam probosanski orjentiran. Svi znaju da je njima Doboj crna rupa. Ne mogu prihvatiti to da je politika Doboja, koju ja jasno zagovaram, takva kakva jeste. Ja sam gradonačelnik kojeg su izabrali svi građani i poštujem i izvršavam odluke građana svih nacionalnosti. To je politika koja ne želi nikakvo odvajanje iz BiH, želimo integracije u NATO pakt, Evropsku uniju… – rekao je Petrović.

Dobojski gradonačelnik, kako tvrdi za „Dnevni avaz“ spreman je i za referendum.

– Ako ćemo ići na referendum, evo ja sam spreman da u Doboju idemo na referendum o čemu god hoće. Siguran sam da ćemo u našem gradu imati više od 50 posto građana za ulazak u NATO i EU. Prema tome, mi smo jasno rekli svoje stavove i mišljenje. To se ovdje ne smije govoriti. Njihovo mišljenje je da me treba skloniti da ne govorim ove stvari. Smatrali su da će me ugušiti u ovoj vanrednoj situaciji – naveo je Petrović.

Međutim, kada su vidjeli da je Doboj dobio veliku podršku u svakom smislu iz Federacije BH, ali i mnogih država, to je nekome zasmetalo. Nekome je to zasmetalo pa rade svim sredstvima protiv nas.

– Nije vrijeme za Doboj da se bavimo ovim stvarima. Ja nisam znao kad je uvedeno vanredno stanje, niko iz Banja Luke nije mi htio dostaviti papir. Ali, ja to ostavljam za kasnije, svima ću reći kako je bilo. Ali nije vrijeme sada da se o tome raspravlja, posebno zbog građana Doboja. Čime se sve služe govori i činjenica da su mi rekli da ja uopće nisam bio u Doboju. Ako je tako, onda ja tvrdim da premijerka Željka Cvijanović (SNSD) nije bila u RS-u, da su snimci samo montirani. Znači, služe se i propagandom. A, na kraju, mi ćemo se naći i na sudu, oni treba da budu spremni za suda. Jer, zakon o civilnoj zaštiti ne poznaje njihov način rada – istakao je Petrović. (Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Jedan komentar

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku