hamburger-icon

Kliker.info

Gradonačelnik Bihaća upozorava : Građani ne smiju uzimati stvari u svoje ruke, može biti problema

Gradonačelnik Bihaća upozorava : Građani ne smiju uzimati stvari u svoje ruke, može biti problema

23 Decembra
16:32 2020

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić kazao je nakon održane vanredne sjednice Skupštine USK kako policija mora zamijeniti građane ispred Bire kako ne bi došlo do problema te spriječiti migrante da uđu u taj objekat. Poručio je kako su ga jednom prevarili i da se to više neće ponoviti.

“Migranti ne smiju ući u Biru jer je takva odluka Gradskog vijeća, Skupštine USK i jer vlasnik Bire nam ugovor o smještaju migranta. Građani moraju da budu zamijenjeni s plicijom. Policija mora da stoji pred Birom i da se osigura da se odluka provede. Građani ne smiju uzimati stvari u svoje ruke, može biti problema i na kraju će biti po leđima građana. Tražimo da policija bude efikasna i spriječi svaki ulazak u Biru i garantuje sigurnost građanima Bihaća”, rekao je Fazlić.

Istakao je da bez obzira na odluke, migranti će i dalje dolaziti tu jer odavde idu u EU te da ne mogu “okretati glavu”.

“Unazad pola godine sa mnom niko ne razgovara, niko ne traži rješenja, da li zato što su nezadovoljni zatvaranjem Bire ili su čekali da izgubim na izborima, ali pod hitno se mora otići u Sarajevo s Ministarstvo sigurnosti, predtsavnikom EU u BiH, međuanrodnim organizacijama i tražiti rhešenja, a na nastupati kao smo shvatili i naredbe i da trebamo odgovarati za posljedice. Ne možemo odgovarati zato što Ministarstvo sigurnosti i Vijeće ministara ne radi svoj posao kako treba”, rekao je Fazlić.

Kazao je kako je IOM danas napustio kamp Lipu dodavši da su od marta čekali da se pripremi za zimu, za što sredstava nije bilo, a sada kada je došla zima sredstva su se pronašla, ali žele da migrante smjeste u Biru.

“Jednom su me tako prevarili i rekli dva mjesecu će migranti biti u Biri, ostali su dvije godine. Ne može Bira ne zato što mrzimo migrante već zato što moramo zaštiti građane. Spremni smo da nađemo rješenja da nam se ne desi da migranti umiru na ulici”, poručio je Fazlić.

(N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku