hamburger-icon

Kliker.info

Građanski savez upozorava : Anti-američka politika SDA dovodi BiH u opasnost

Građanski savez upozorava : Anti-američka politika SDA dovodi BiH u opasnost

24 Avgusta
16:58 2017

Građanski savez (GS) u saopštenju za javnost najoštrije je osudio  harangu koju, kako kažu rukovodstvo SDA vodi protiv ambasade i politike Sjedinjenih američkih država, najvažnijeg i trajnog strateškog partnera Bosne i Hercegovine.

– Mi u GS-u napade na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu i to zbog stava te ambasade – drugim riječima, stava aktuelne administracije – da je nedopustivo nazivati škole po nacističkim slugama smatramo glupom, neodgovornom i suicidnom, kažu iz GS-a, te dodaju:

– Odricati se zbog Amerike radi jednog sluge režima Ante Pavelića, kada se Bosna i Hercegovina nalazi na jednom od najvažnijih raskršća u svojoj modernoj istoriji, može samo neko ko stvarno misli da na teritoriji naše zemlje treba formirati muslimansku državicu.

Smatraju da Bakir Izetbegović i rukovodstvo SDA predano i dosljedno rade na tome da naprave mini-islamistan koji će u krajnjoj liniji značiti fizički nestanak i Bošnjaka i Bosne i Hercegovine.

– U to ime, Izetbegović mjesecima huška haSSanbegoviće i binladene iz redova medija bliskih SDA na zemlju koja je uz Bosnu i Hercegovinu bila i onda kada je HV ubijala po Ahmićima i kada su arapski “prijatelji” ovdje umjesto oružja slali misionare da mijenjaju kulturni kod naših muslimana i prevode ih na „pravi” islam. Vjerovatno zaboravljajući da su onda kada je bilo najteže čak i američki diplomati rizikovali više – a neki od njih izgubili živote – nego on, navode iz GS-a.

Dalje navode da su utoliko sigurniji da Izetbegović i njegova islamistička klika to rade svjesno i planski jer se sve događa u periodu kada njegovi strateški partneri iz HDZ-a otvoreno prijete nasiljem i kada je za njen opstanak potrebna pomoć svakog našeg prijatelja.

– Da je SDA trećinu vremena koje sada posvećuje napadima na naše prijatelje posvetila Draganu Čoviću i neoustaškom HDZ-u, možda Herceg-Bosna danas ne bi bila korak do povampirenja. Nastavak imbecilnog i histeričnog antiamerikanizma koji je SDA započela još u izbornoj kampanji 2014. je otvoreno poigravanje sa sudbinom i budućnošću i ove zemlje i Bošnjaka i svih onih koji žele da žive s njima usprkos Izetbegoviću i njegovoj politici, kažu iz ove stranke, te zaključuju:

– Raditi ovo što rade Izetbegović i SDA u trenutku kada je pred nama pitanje Izbornog zakona, kada Hrvatska vodi specijalni rat protiv BiH, kada je jasno da su EU integracije plašt za getoizaciju ovdašnje muslimanske većine može samo neko ko je glup ili izdajnik. Mi u Građanskom savezu mislimo da Bakir Izetbegović nije glup. On je, naime, izdajnik.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku