hamburger-icon

Kliker.info

Građanski savez tvrdi : Ruski maligni uticaj ušao i u institucije Federacije BiH

Građanski savez tvrdi : Ruski maligni uticaj ušao i u institucije Federacije BiH

07 Augusta
21:06 2020

Građanski savez BiH pozdravlja ovim putem nalaze izvještaja američkog State Departmenta o razmjerama malignog uticaja Rusije u našoj zemlji, koji potvrđuju naše višegodišnje stavove o tome, ali i zalaganje za hitru integraciju u NATO.

Ono što nas međutim brine je što se na osnovu tog izvještaja i drugi dokumenata može slobodno doći do zaključka da je ruski maligni uticaj ušao i u institucije Federacije BiH. Naime, u tzv. godišnjem izvještaju koji separatistička vlast SNSD svake godine šalje UN-u, navodi se, direktno se pozivajući na ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljošu Čamparu, da je ruski uticaj u BiH, teorija zavjere.

Ako strateški najvažniji i dugogodišnji saveznik BiH tvrdi da je ruska politika u BiH uticala čak i na rezultat izbora, a federalni ministar policije to naziva zavjerom, onda je jedino logično pitanje: da li je Aljoša Čampara agent ruskog uticaja u BiH i koliko dugo? Isto tako, ako se nedvojbeno glavni igrač ruskog autoritarnog režima na Balkanu, Milorad Dodik poziva na Čamparu u negiranju ruskog uticaja u BiH, ostaje pitanje koliko daleko ide Čamparina lojalnost politikama usmjerenim na dezintegraciju ove zemlje?

Obavješteni znaju da je gatački klan odigrao ključnu ulogu u poklanjanju Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku tzv. “mehanizma koordinacije”, koji je i danas jedan od najefikasnijih instrumenata spomenutog dvojca u rastakanju državnih nadležnosti. Ali, Čamparino otvoreno stajanje u službu politike zemlje koja je tokom devedesetih dok je on kao dezerter bio u Njemačkoj u BiH slala “dobrovoljce” da pucaju po Sarajevu i siluju po Višegradu, prelazi sve granice.

Građani FBiH imaju svako pravo i osnova da se zabrinu za vlastitu sigurnost, s obzirom na to da ministar policije saučestvuje u relativizaciji ruskog malignog uticaja u našoj zemlji. Ista ta politika stoji iza državnog udara u našem susjedstvu. Ako FBiH ikad postane Transnistria, a ruske obavještajne alužbe budu slale “kozake” i u Sarajevo, nema sumnje da ćemo za to imati da zahvalimo isključivo Čampari, navodi se u saopštenju Grašanskog saveza BiH.

(Kliker.info)

Podijeli

3 0 komentara

 1. Zavid
  Zavid 08 Augusta, 01:40

  Nisu samo Čampare dio tog saveza. To je turska paradržavom u BiH. To je prostor koji se poklapa sa nekad zvanom slobodnom teritorijom RBiH, koju je uzurpirala SDA. Njihovi saučesnici su uposlenici Islamske zajednice koji su Islam zamijenili turskim nacionalizmu (i turskim rasizmom). Na čelu te paradržave je Bakir Izbegović. To znaju i ptice na grani.Pored Čampara u tu kliku sarajevo i ostali koji su porijeklom pravi Turci npr
  Čengići, Šahinpašići itd. Izetbegovića su porojelča od Srba Živkovića i Turkinje a Bosnu su/je dovedeni/doveden da zajedno sa Omer pašom Latasom, Srbom, likvidiraju pripadnike Pokreta za autonomiju Bosne. Te ljude u ratovima četnici ne diraju.Danas je Turski cilj da stranu na čelo islamskog svijetu. Tokom rata, 1990.ih su vidjeli da su bosanski muslimani stekli velike simpatije tog svijeta, a oni žele za sebe. Aliju Izetbegovića Turci zovu kralj mudrosti. Zašto? Zato što je režirao genocid u i oko Srebrenice zajedno sa UDBom i tako izazvao reakciju Svijeta. Da bi tu reakciju islamskog svijeta izazvali u svoju korist Turci planiraju genocid nasiljem/ratom nad svim bosanskim muslimamima odnosno da u BiH ostanu samo Srbi i Hrvati ili samo jedni od njih sve jedno je bitno je da milijarda muslimana krenu protiv Zapada a da Turci budu na njihovom čelu. Na taj način se oživljava Tursko carstvo.Obnovu turskog carstva je osmislio i javno obznanio Ahmet Davutoglu. To je cilj koji Turci namjeravaju realizovati narednih 200.godina. Turci bi tada za sebe prijave li pravo na Bosnu a pod krinkom bošnjačke dijaspore u Turskoj doveli Turke kao što su Čampare, Čengići, Izbegovići, Šahinpašići itd. Ta tzv.bošnjačka dijaspora u Turskoj su u stvari Turci i poturčeni Srbi i Rvati koje su Turci dovodili u BiH stotinama godina. Put do tog cilj je današnja politika koju realizuje bošnjačka/turska elita u BiH kojoj je cilj konstantno slabljenje države BiH da ne može pružiti otpor kad počne završna faza genocida ratom. I na kraju sva preduzeća koja su kupili Turci u BiH su propala, a kupljena su novcem koji je doniran BiH, narodu BiH i bosanskim muslimanima a prisvojila/ukrala i potrošila ga je turska elita u BiH.Privid o ruskom uticaju u FBiH je zbog lompatibilnosti turske i ruske politike tj. Turska je postala ruski vazal/satelit s tim da Rusija nije u sukobu ni sa jednom muslimanskom državom a Turska jeste.

  Odgovori
 2. Zavid
  Zavid 08 Augusta, 02:08

  Nisu samo Čampare dio tog saveza. To je turska paradržava u BiH. To je prostor koji se poklapa sa nekad zvanom slobodnom teritorijom RBiH, koju je uzurpirala SDA. Njihovi saučesnici su uposlenici Islamske zajednice koji su Islam zamijenili turskim nacionalizmu (i turskim rasizmom). Na čelu te paradržave je Bakir Izbegović. To znaju i ptice na grani.Pored Čampara u tu kliku spadaju i ostali koji su porijeklom pravi Turci npr
  Čengići, Šahinpašići itd. Izetbegovići su porijekla od Srba Živkovića i Turkinje a i Bosnu su/je dovedeni/doveden da zajedno sa Omer pašom Latasom, Srbom, likvidiraju pripadnike Pokreta za autonomiju Bosne. Te ljude u ratovima četnici ne diraju.Danas je Turski cilj da stranu na čelo islamskog svijeta. Tokom rata, 1990.ih su vidjeli da su bosanski muslimani stekli velike simpatije tog svijeta, a oni žele to za sebe. Aliju Izetbegovića Turci zovu kralj mudrosti. Zašto? Zato što je režirao genocid u i oko Srebrenice zajedno sa UDBom i tako izazvao reakciju Svijeta. (To je grčko UDBAe jer radi za Srbe a taj događaj je upropastio sve do tada postignuto.) Da bi tu reakciju islamskog svijeta izazvali u svoju korist Turci planiraju genocid nasiljem/ratom nad svim bosanskim muslimamima odnosno da u BiH ostanu samo Srbi i Hrvati ili samo jedni od njih sve jedno je bitno je da milijarda muslimana krenu protiv Zapada a da Turci budu na njihovom čelu. Na taj način se oživljava Tursko carstvo.Obnovu turskog carstva je osmislio i javno obznanio Ahmet Davutoglu. To je cilj koji Turci namjeravaju realizovati narednih 200.godina. Turci bi tada za sebe pribavili pravo na Bosnu a pod krinkom bošnjačke dijaspore u Turskoj doveli Turke kao što su Čampare, Čengići, Izbegovići, Šahinpašići itd. Ta tzv.bošnjačka dijaspora u Turskoj su u stvari Turci i poturčeni Srbi i Rvati koje su Turci dovodili u BiH stotinama godina i povlačemjem Turske vojske sa Balkana su otišli i oni isto kao i Srbi iz i oko Sarajeva i Hrvatske 1990ih. Put do tog cilj je današnja politika koju realizuje bošnjačka/turska elita u BiH kojoj je cilj konstantno slabljenje države BiH da ne može pružiti otpor kad počne završna faza genocida ratom. I na kraju sva preduzeća koja su kupili Turci u BiH su propala, a kupljena su novcem koji je doniran BiH, narodu BiH i bosanskim muslimanima a prisvojila/ukrala i potrošila ga je turska elita u BiH.Privid o ruskom uticaju u FBiH je zbog kompatibilnosti turske i ruske politike tj. Turska je postala ruski vazal/satelit s tim da Rusija nije u sukobu ni sa jednom muslimanskom državom a Turska jeste pored ovoga ko poznaje Islam zna da okolini stepen korupcije u ime Allaha je licemjerstvo koje zaslužuje Božiju kaznu i bez četnika, ustaša, turaka itd. Znači neko svjesno prevenira Božiju kaznu genocid.
  *molim da izbrišete predhodni komentar jer je višak

  Odgovori
 3. Zavid
  Zavid 08 Augusta, 02:38

  S obzirom da ne mogu popraviti i izbrisati sadržaj komentara na ovaj način vam dostavljam zadnje dvije rečenice istog.
  Pored ovoga ko poznaje Islam zna da ovoliki stepen korupcije u ime Allaha je licemjerstvo koje zaslužuje Božiju kaznu i bez četnika, ustaša, turaka itd. Znači neko svjesno provocira Božiju kaznu genocid.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku