hamburger-icon

Kliker.info

Građanski savez: SDP napustio Platformu Predsjedništva BiH iz 1992.

Građanski savez: SDP napustio Platformu Predsjedništva BiH iz 1992.

01 Decembra
16:06 2020

Povodom izdaje svih vrijednosti na kojima počiva BiH u režiji kadrova SDP BiH u Srebrenici, Gradjanski savez (GS) traži da oni dijelovi SDP koji i dalje djeluju na Plaformi Predsjedništva BiH iz 1992. dignu svoj glas i smijene rukovodstvo stranke ili da je napuste.

Kvislinško djelovanje -podrška Grujičiću to nesumljivo jeste -u Srebrenici je očito dio šireg zaokreta SDP prema kojem ne žele pro-bosansku saradnju u Brčkom i Mostaru, ali žele da pomognu da genocidne politike upravljaju najvažnijom opštinom u BiH. GS poziva građanke i građane Mostara da ne nasjednu na slične planove u režiji SDP. Naime, nakon Srebrenice je opravdano sumnjati da SDP ima saradnu s HDZ-om i da je zato odbio da bude dio neupitno pro-bosanske koalicije “Sve za Mostar”.

Dani pred nama će pokazati da li je cijelo rukovodstvo SDP svjesno otišlo uz bok Fikretu Abdiću ili će zdrave snage dići svoj glas i jasno tražiti promjene? Mi u GS držimo da je važniji naš mandat u OV Srebrenica-koji će možda biti presudan da se stvori većina koja priznaje genocid-nego stotinu drugih u Republici Sarajevo koju kvislinški dio SDP očito smatra odvojenom državom.

Ovim putem pozivamo budućeg gradonačelnika, i dokazanog patriotu, Bogića Bogićevića da se očituje o saradnji njegovih kolega sa fašistima u Srebrenici, navodi se u saopštenju Građanskog saveza.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku