hamburger-icon

Kliker.info

Građanski savez poručuje : Izetbegović o genocidu kao Konaković o vodosnabdijevanju

Građanski savez poručuje : Izetbegović o genocidu kao Konaković o vodosnabdijevanju

08 Avgusta
15:13 2017

Građanski savez oglasio se saopćenjem za javnost u kojem smatra uvredljivom i duboko ponižavajućom, kako su naveli, po sve nas nesposobnost SDA, njenog predsjednika i budžetske bulumente koja ga slijedi da sedam mjeseci od pompeznog najavljenog projekta Genocid nad Bošnjacima 1992.-1995. još uvijek nisu u stanju napraviti ni običnu web-stranicu.

“Podsjećamo javnost da je na navrat-nanos organizovanom skupu u Narodnom pozorištu u januaru ove godine, Bakir Izetbegović pompezno najavio projekat koji će na svojoj web-stranici imati dva miliona podataka o genocidu koji je počinjen nad Bošnjacima. Sedam mjeseci kasnije, na toj adresi se ne nalazi ništa. Od laganja kompletene javnosti u slučaju revizije presude protiv Srbije pa do izrade internet portala, Izetbegović pokazuje da je dosljedan samo u jednom: brutalnom poigravanju i manipulisanju sa najvećom kolektivnom traumom Bošnjaka u zadnjih sto godina.

Nije nikakvo čudo što je to tako: ni on ni bilo ko drugi u vrhu SDA ko danas donosi odluke nije tu traumu podijelio sa narodom.

Izetbegovići su genocid dočekali ili duboko ušančeni u trezor Narodne banke ili izgrađujući “naučnu karijeru” u Zagrebu, dok su seljačku i radničku sirotinju puštali da se ili sama odbrani ili završi pod nožem.

Niko od Bakira Izetbegovića nije tražio da napravi internet portal na kojem će biti dva miliona podataka o genocidu. Niko to od njega nije ni očekivao. Ali, ako je već preuzeo tu obavezu, onda je zbog desetina hiljada ljudi koji su svi bili bolji od njega i koji danas nisu živi, morao barem biti u stanju da napravi obični internet portal, kakav je svaki informatički pismen adolescent u stanju napraviti za nekoliko stotina maraka. Pretpostavljamo da je i ovo rezultat nekog od njegovih mudrih savjetnika koji su onako uspješno doveli do kraja posao vezan za reviziju presude protiv Srbije.

U moru zlodjela koja je SDA počinila protiv Bošnjaka i Bosne i Hercegovine, od imenovanja Velibora Ostojića koji je šutao glave po Foči 1992. godine nadalje, internet portal nije obavezno visoko na listi. Ali, ovo više nego išta svjedoči o krvavom cinizmu SDA i njenog rukovodstva, koje već 22 godine živi trošeći simbolički kapital stečen na genocidu i istovremeno sistematski zatire sjećanje na zločine i gura narod i državu u nestanak. Jer, Bakir Izetbegović se prema genocidu ponaša kao njegov kantonalni premijer u Sarajevu Elmedin Konaković – Dino prema vodosnabdjevanju: ne recite da vode i internet portala sa dva miliona podataka o genocidu nema, oni su tu, samo ih vi ne vidite”, saopćeno je iz Građanskog saveza.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku