hamburger-icon

Kliker.info

Građanski savez pita : Zašto je Denis Zvizdić opet ponizio građane BiH?!

Građanski savez pita : Zašto je Denis Zvizdić opet ponizio građane BiH?!

20 Januara
15:49 2018

Građanski savez (GS) ocijenio je u saopćenju za javnost skandaloznim i nerazumnim potezom slanje “duplih rezultata” popisa stanovništva Evropskoj komisiji, ističući da je time dovedena u pitanje politička i operativna nezavisnost Agencije za statistiku BiH.

GS pita “čijim interesima služi” predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić“ako šalje duple rezultate popisa Evropskoj komisiji, koji će dodatno otežati svakako usložnjenu poziciju BiH u budućim ustavnim promjenama”.

-Skandal sa slanjem rezultata popisa prema volji Dodika Čovića nije nikakvo iznenađenje. Ovakvi beskrupulozni potezi Denisa Zvizdića dovode u zabludu, kako domaću javnost, tako i Evropsku komisiju, derogirajući i nepoštujući zvanične podatke posljednjeg popisa koji su poslani Eurostatu s fabriciranim i ispolitiziranim rezultatima vješto izmanipulisanim od vrhuške manjeg bh. entiteta – ustvrdili su iz GS-a u saopćenju za javnost.

Smatraju da sa pravno čiste pozicije koja je davno utvrđena, “SDA i Denis Zvizdić, u skladu s politikama SNSD-a i HDZ-a, bez ikakvog razloga, prelaze na politički teren, stavljajući državu BiH u poziciju gubitnika, dodatno komplikujući ionako kompleksnu političku situaciju u BiH”.

-Mi u GS-u držimo odgovornim Denisa Zvizdića za besramno poniženje građana BiH, a njegovu partiju suodgovornom za derogiranje i nevjerodostojnost BiH i njenih institucija pred međunarodnom zajednicom – stav je GS-a.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku