hamburger-icon

Kliker.info

Građanski savez : Dodik promoviše kulturni DNK genocida

Građanski savez : Dodik promoviše kulturni DNK genocida

14 Aprila
16:00 2019

Građanski savez (GS) smatra da su svi potezi osovine Dodik-Čović od izbora do danas potvrda ispravnosti politike koju smo vodili od osnivanja, a posebno je potvrda naše odluke da uđemo u koaliciju sa DF i podržimo Željka Komšića. Da se kojim slučajem desilo da Komšić nije dobio izbore danas bismo vjerovatno imali potpuni raspad suverene BiH i uvod u kolaps Ustavom definisanih institucija BiH, saopćeno je danas iz Građanskog saveza. 

“Dodikovo organizovano negiranje genocida u Srebrenici je priprema za pokušaj dovršavanja Karadžićevog projekta nasilnim sredstvima. Nemoguće je drugačije shvatiti naoružavanje policije genocida u RS, raspirivanje mržnje prema Bošnjacima, i generalno promovisanje kulturnog DNK genocida kao temelja identiteta srpskog naroda čiji su pripadnici odigrali ključnu ulogu u slomu nacizma i fašizma u našoj domovini 40-ih. Dodikovo zatiranje svih svijetlih tekovina koje su spajale sve naše pretke i čiji su simboli Koča Popović i Bogić Bogićević je svjesna fašizacija društva kojem tvrdi da želi dobro. Samo je u svijetu bolesnog uma SNSD-ovih lidera moguće voditi politiku približavanja sopstvenog naroda nasljednicima koljača iz Jasenovca da bi se sprovelo uništenje nasljednika Fadila Jahića”, navode iz GS.

Iz GS-a navode da smatraju da je vrijeme pozivanja međunarodne zajednice da reaguje u svojstvu garanta Dejtona prošlo i da se našoj javnosti mora reći bolna istina.

“Blokada uspostave vlasti nakon izbora je prvi korak u provođenju plana B koji je Čović najavio prije izbora. Naš narod treba da zna da je nit državnosti koja je ostala neprekinuta od ZAVNOBiH-a do danas nemoguće presijeći jer u Predsjedništvu BiH probosanske snage imaju prednost od 2:1. Otuda i frustracija rasplakanog Dodika, jer je svjestan da će morati od RS napraviti pobunjeničku oblast po uzoru na Karadžića. Iako je propao pokušaj da se od BiH napravi nova Jugoslavija slijedi nam borba u kojoj bez jedinstva svih probosanskih snaga rizikujemo da opet imamo nove fikrete abdiće”, zaključuju u saopćenju. 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku