hamburger-icon

Kliker.info

Gradimir Gojer : Za sve nevolje u Mostaru kriv je “Heineken”

Gradimir Gojer : Za sve nevolje u Mostaru kriv je “Heineken”

30 Septembra
19:24 2014

mostarsbih4Stranka za Bosnu i Hercegovinu  u Narodom pozorištu  održala svoj predizborni skup za Mostar, a skupu su se između ostalih  obratili predsjednik GS SBIH Mostar i nosilac liste za parlament FBIH Mirsad Kuko, Jasmina Žetica  , Ermedina Điver te predsjednik kantonalnog vijeća Stranke za BIH i nosilac liste za Skupštinu HNK , Adis Bubalo, poručivši pritom da je temeljno opredjeljenje Stranke ukidanje entiteta i kantona i uređenje države po principu regija, Mostar – centar Hercegovine.
Savjetnik predsjednika SBIH, Muhamed Fazlagić govorio je o razlozima zašto ga je privukla Stranka za BIH. Između ostalog rekao je da je ovo praktično nova Stranka za BIH.Posebno emotivan i euforičan nastup imao je potpredsjednik Stranke za BIH Gradimir Gojer.

Gojer je objavio kraj crveno-zelene HEINEKEN koalicije, što je izazvalo buru oduševljenja. Pozvao je Mostarce i Mostarke, da izađu na izbore, zbrišu lopove sa vlasti,i daju šansu ljudima koji će se boriti odlučno s narodom za bolji Mostar i pošteniju i bolju Bosnu i Hercegovinu.

“Niz strme mostarske sokake i kamenite ulice valja se auto portret nesposobne i neučinkovite vlasti SDA-HDZ u Mostaru. Treba izići iz ove zgrade, iz Narodnog pozorišta, gdje smo večeras imali skup, i vidjeti sliku preko puta koja pokazuje stanje nadcerene obrazine. Ta obrazina smje se svim građanima Mostara. Pozivam sve građane Mostara da se konačno obračunaju sa ovom vlašću i da je skinu, a da sebi obezbijede evropski način življenja”,  istakao je potom, u izjavi za medije, potpredsjednik SBiH Gradimir Gojer.Na kraju je ovacijama dočekan izlazak na binu predsjednika Stranke za BiH Amera Jerlagića koji je obećao  odlučno NE nepotizmu, vraćanje institucije konkursa kod zapošljavanja, da svi mladi imaju jednake šanse. Obećao je nastavak borbe za Bosnu i Hercegovinu, rekao je da će uvijek biti naš predstavnik i naš glas.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku