hamburger-icon

Kliker.info

Gradimir Gojer uputio otvoreno pismo Valentinu Inzku : Stidite se teksta kojim ste se oglasili

Gradimir Gojer uputio otvoreno pismo Valentinu Inzku : Stidite se teksta kojim ste se oglasili

22 Aprila
22:44 2019

Akademik, reditelj i književnik uputio je otvoreno pismo Valentinu Inzku u kojem je naveo da je ponižavajuće saopćenje OHR-a u kojem su komentarisali formiranje rezernog sastava policije Republike Srpske.

Otvoreno pismo Gradimira Gojera prenosimo u cjelosti.

“Gospodine Incko,

ponižavajuće je po inteligenciju i zdrav razum ono što je OHR priopćio dana 19. 4. 2019. u pogledu problematike vezane za formiranje pričuvnog sastava policije Republike Srpske. Vama je kao nejasno zašto Milorad Dodik pravi vojsku u okrilju policije. Zato ću, da bih vam pojasnio stvari, napomenuti da je za genocid počinjen u Srebrenici okrivljena i osuđena, pored vojnih formacija i policija Republike Srpske. Dakle radilo se o zločinačkoj formaciji u ratu. Sad takvoj, potencijalnoj vojnoj (!!!) formaciji treba i pričuvni sastav.

Ako vam gospodo nije ni sada jasno ekspliciraću dalje: to je izravan atak na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu, to je prijetnja za svakog Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj, to su postrojbe koje nastaju na logici genocidne politike i nacionalističkog koncepta.

To što tolerirate retoriku Milorada Dodika, koji jasno i glasno govori protiv opstanka, odnosno o nestanku države Bosne i Hercegovine, ne služi vam na čast, ali to što mirno promatrate nastajanje potencijalnih vojnih formacija koje će sutra biti upotrebljene protiv građana ove zemlje i pri tom govorite da vam nije jasno za šta bi trebale služiti jedinice Rezervnog sastava policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, to je već uvreda svakog prosječno inteligentnog Bosanca i Hercegovca.

Stidite se teksta kojim ste se oglasili!”, navodi se u pismu Gojera adresiranog na Valentina Inzka. 

U saopštenju OHR-a se navodi da je razlog za postojanje rezervnog sastava policije RS nejasan.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku