hamburger-icon

Kliker.info

Građanski savez : Iluzije rukovodstva SDA da se sa neprijateljima naše zemlje može i treba pregovarati plaćamo 20 godina !

Građanski savez : Iluzije rukovodstva SDA da se sa neprijateljima naše zemlje može i treba pregovarati plaćamo 20 godina !

04 Augusta
16:35 2016

SAVEZGrađanski savez oglasio se saopštenjem kojim, kako se navodi, želi Stranci demokratske akcije “čestitati” na briljantnim pregovaračkim uspjesima cijelog njenog rukovodstva, čiji je zasad jedini rezultat spas režima Milorada Dodika i vaskrsnuće Herceg-Bosne.

“Iluzije rukovodstva SDA da se sa neprijateljima naše zemlje može i treba pregovarati plaćamo 20 godina: jednom su to Radovan Karadžić i Mate Boban, drugi put Milorad Dodik i Dragan Čović. Ni jedan ni drugi neće zavoljeti ovu zemlju zato što im SDA već godinama popušta.

Naprotiv, osovina zla Dodik – Čović je svaku takvu slabost iskoristila za daljnje slabljenje Bosne i Hercegovine. SDA je za to vrijeme bila zadovoljna da svoju rodbinu može imenovati u upravne i nadzorne odbore i na direktorske pozicije u javnim preduzećima. Nakon još dvije godine laganja, možemo sa sigurnošću reći da je ovo vođstvo SDA učinilo mnogo više da ojača neprijatelje ove zemlje nego bilo ko poslije rata.

Rukovodstvo SDA se može igrati sa svojom strankom i njenom budućnošću, ali ova zemlja je vlasništvo svih nas. Izdajničko uvođenje kantonalnog veta, čije su postojanje donedavno negirali, lideri SDA Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić danas koriste kao glavni argument da primire Čovića. Građani BiH nisu ni 1993. pristali na ovo na šta vodeći dvojac SDA dobrovoljno pristaje 2016. godine.

Nakon početka razoružanja naše zemlje sa smanjenjem Oružanih snaga BiH, ovo je samo posljednja u nizu spektakularnih propasti trgovine vrapcem u ruci za goluba na grani”, navodi se u  saopštenju GS.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku