hamburger-icon

Kliker.info

Građani Sarajeva protestvuju na ulicama zbog ubistva Vedrana Puljića!

Građani Sarajeva protestvuju na ulicama zbog ubistva Vedrana Puljića!

05 Oktobra
03:08 2009

Više stotina građana i navijača Fudbalskog kluba Sarajevo okupilo se sinoć oko 23 sata na raskrsnici ulice Maršala Tita i ulice Koševo povodom ubistva navijača Sarajeva Vedrana Puljića u Širokom Brijegu. Oni zahtjevaju hitno procesuiranje odgovornih za ovu tragediju, kao i veću sigurnost navijača i gledalaca na sportskim događajima.Među okupljenima su bili i igrači Sarajeva, na čijim licima se mogla vidjeti tuga i nevjerica zbog nemilih događaja koji su se dogodili u Širokom Brijegu u kojima je izgubljen jedan mladi život.

Podsjećamo da je jučer trebala biti odigrana utakmica između fudbalskih klubova "Sarajevo" i "Široki Brijeg" ali je došlo do obračuna navijača oba kluba što je dovelo do tragične smrti Vedrana Puljića.- Bila je to klasična zasjeda, čuli su se pucnjevi. Kamenje i flaše letjele su na nas, krvavi navijači, bilo je užasno, kao da je rat – govorio je jedan od navijača Sarajeva koji je bio svjedok užasa na ulicama Širokog  Brijega.Kako je za portal Dnevnog avaza izjavio Muhamed Alaim, golman FK Sarajeva, u medijima su se pojavila totalne neistine da su navijači Sarajeva došli naoružani i da su prvi izazvali sukob.- Na samom izlasku iz autobusa i uslasku na stadion, navijače Sarajeva s dvije strane napala je veća skupina navijača Širokog Brijega. Čulo se najmanje 30 pucnjeva iz vatrenog oružja.

Navijači Sarajeva nisu bili uopšte naoružani, a jedino oružje koje su imali su šalovi i dresovi kluba sa Koševa, izjavio je Alaim.Prvi golman Sarajeva navodi da je Vedran Puljić pao samo par metara od njega, sav u krvi, da su na hitnu pomoć morali čekati punih sat vremena, a da je lično uveo nekoliko povrijeđenih navijača Sarajeva u svlačionicu kako bi ljekari fudbalskog kluba sa koševa pružili  im medicinsku pomoć.- Pošto su bili pod konstantnim napadima od strane navijača Širokog Brijega, pokušao sam uvesti navijače Sarajeva na sami travnjak Stadiona Pecara dok se situacija ne smiri, navodi Alaim koji nije krio tugu i razočarenje povodom ovih nemilih događaja.Građani i navijači FK Sarajeva će ostati na ulicama do 12 sati za kada su najavljeni masovni protesti. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku