hamburger-icon

Kliker.info

Grad na Neretvi još na čekanju : Lideri SDA, HDZ-a i SBB-a bez konačnog dogovora o Mostaru

Grad na Neretvi još na čekanju : Lideri SDA, HDZ-a i SBB-a bez konačnog dogovora o Mostaru

07 Juna
18:53 2016

tritrice3Bakir Izetbegović (SDA), Dragan Čović (HDZ) i Fahrudin Radončić (SBB) razgovarali su danas u zgradi Predsjedništva BiH o rješavanju problema kada je u pitanju održavanje lokalnih izbora u Mostaru.Kako je Radončić kazao nakon sastanka, konačni dogovor o Mostaru nije postignut, ali je napravljen pomak.

“Razgovori su bili ozbiljni i detaljni, ali nažalost, nismo još došli do definitivnog rješenja. Zadužili smo naše stranačke delegacije da u naredna dva do tri dana probaju da usaglase svoja stajališta, kako bi nama bilo lakše”, kazao je Radončić.

Iz Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini za N1 su danas jasno poručili da je obaveza na liderima stranaka da naprave dodatni napor i dogovore se kada je u pitanju Mostar.

“Od izuzetnog je značaja da se lokalni izbori konačno održe u Mostaru i da građani Mostara napokon dobiju ista prava kao i građani u svim drugim dijelovima zemlje. Rješenje za Mostar treba biti u skladu s odlukom Suda i pravno utemeljeno, ali na način da se njime ne dijeli grad”, kazali su za N1 u Uredu visokog predstavnika.

Kako su naveli, političke stranke imaju obavezu da provedu odluku Suda BiH iz 2010. godine.

“Stranke moraju nastaviti s razgovorima i napraviti dodatni napor da postignu dogovor kojim će riješiti pitanje Mostara, s obzirom da pronalaženje rješenja jednostavno ostaje njihova obaveza”, stoji u odgovoru iz OHR-a.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku