hamburger-icon

Kliker.info

Gotovo stopostotna podrška : Željko Komšić izabran za predsjednika Demokratske fronte

Gotovo stopostotna podrška : Željko Komšić izabran za predsjednika Demokratske fronte

12 Septembra
20:12 2015

zeljkoKim1Željko komšić je sa 348 glasova izabran za predsjednika Demokratske fronte na današnjem Prvom kongresu stranke u Sarajevu.Komšić je bio jedini kandidat za predsjednika DF-a. Također na današnjem Kongresu izabrano je 90 članova Glavnog odbora i šest članova Nadzornog odbora stranke, a usvojen je i novi Statut stranke i manifest “Bosna i Hercegovina 2020”.

U obraćanju delegatima nakon objave rezultata glasanja Komšić je zahvalio na povjerenju i poželio da na narednom kongresu bude više kandidata za predsjednika što bi dokazalo i veću snagu stranke. Usvajanje deklaracije “Ujedinjena ljevica za ujedinjenu BiH” na kongresu nazvao je velikom promjenom u političkom životu BiH, čime je DF na sebe preuzeo zalaganje za interese siromašnih i obespravljenih građana BiH.

Komšić je rekao da očekuje žestok sukob DF-a i stranaka koje bi i dalje dijelile Bosnu i Hercegovinu i uvjeravale javnost da je naše prirodno stanje da budemo podijeljeni. Podsjećamo, Komšič je osnivač DF-a. Nekadašnji je član Predsjedništva BiH i aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Socijaldemokratsku partiju BiH napustio je 2012. godine, zbog neslaganja sa odlukama tadašnjeg rukovodstva SDP-a. U aprilu 2013. godine osnovao je novu političku stranku koja je nazvana Demokratska fronta BiH.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku