hamburger-icon

Kliker.info

Gospa u dvorištu škole : Vijećnici SDA-a i SDP-a napustili sjednicu Općinskog vijeća Stolac!

Gospa u dvorištu škole : Vijećnici SDA-a i SDP-a napustili sjednicu Općinskog vijeća Stolac!

03 Februara
22:50 2016

Gospa12Nakon višemjesečnog odbijanja da se riješi pitanje nelegalne gradnje vjerskog objekta u dvorištu Osnovne škole Crnići – P.Š. Hodovo , te podizanjem ove problematike od strane načelnika općine Stolac na nivo nacionalnih tenzija, na današnjoj sjednici vijećnici SDP-a Stolac su uputili inicijativu da se na dnevni red uvrsti tačka: „Osuda nelegalne gradnje kipa Gospe u dvorištu Osnovne škole Hodovo“.
Prijedlog je bio da Općinsko vijeće Stolac osudi nelegalno postavljanje kipa Gospe u dvorištu Osnovne škole na Hodovu, te se zahtijevalo od načelnika da nađe adekvatno rješenje o uklanjanju kipa u roku od 15 dana.
Prije izglasavanja dnevnog reda uslijedila je rasprava o ovom prijedlogu. Beskompromisno odbijanje od strane većine, HDZ BiH Stolac, da se ovaj prijedlog uopće uvrsti u dnevni red je vijećnicima SDA-a i SDP-a bio jasan dokaz da HDZ BiH Stolac koristi ovu problematiku kao početak svoje predizobrne kampanje, dok su isti tvrdili suprotno.
U prilog ovome navodimo i stav šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, gospodina Jonathan Moorea, koji u pismu načelniku općine Stolac traži hitnu reakciju ka rješavanju ovog problema. U istom pismu gospodin Moore traži od općinskih vlasti da poduzmu sve aktivnosti na pronalasku adekvatne lokacije za pomenuti vjerski simbol.
Svjesni jasnih dokaza da u zadnje četiri godine načelnik Općine, Stjepan Bošković, i vladajuća većina u Općinskom vijeću, HDZ BiH Stolac, nisu prihvatili nijednu inicijativu za ostvarivanje jednakopravnosti svih građana Stoca, te nedozvoljavajući da se ovo nastavi koristiti u izborne svrhe, vijećnici SDA-a i SDP-a su napustili sjednicu, kaže se u  zajedničkom saopštenju za javnost .

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku