hamburger-icon

Kliker.info

Goran Kovačević : Svi u Stolac

Goran Kovačević : Svi u Stolac

10 Oktobra
20:17 2016

goran112Meni se učinilo da je presedan u Bosni i Hercegovini napravljen u Mostaru, ali politička elita iz Zagreba tvrdi da je mjesto presedana Stolac.Nažalost kod nas je samo normalna stvar presedan, a ovo nije. Normalna je pojava da visoki funkcionari susjednih država aktivno učestvuju u kreiranju političke scene u našoj državi.

Piše : Goran Kovačević (NAP)

Normalno je da se o pitanju referenduma raspravlja u Beogradu. Normalno je da o sudbini jedne Općine u BiH konačni sud dadne zvanični Zagreb.

Važno je pitanje dokle će tzv. HZHB da se proteže, koji prostor će da zauzme. Sve važnije od važnijeg. Kad mi sami ne znamo trebaju komšije da nas upute u procedure i prava, da ih ne bismo kršili.

Sad se tu našao nekakav gospodin Kaplan koji bi da se pravi pametan a sam ne poznaje izborne procedure, pa da mu objasnimo neke stvari. Kada su u pitanju postupci HDZ BiH tu ne može da se radi o izbornoj prevari, jer vitalni nacionalni interes Hrvata isključuje izbornu prevaru.

Druga je stvar što gospodin Kaplan pravi problem oko čiste situacije, svaki glasački listić na kojem je „X“ stavljen pored njegovog imena je nevažeći. Samo listići na kojima je taj znak ucrtan pored imena gospodina Stjepana Boškovića je važeći. Vrlo čista situacija i gospoda iz Hrvatske su u pravu kad kažu da je u pitanju diskriminacija Hrvata.

Izjave koje daju ovi iz Inicijative za Stolac nazivajući Općinsku organizaciju Stolac HDZ BiH kriminalnom organizacijom su izraz čistog bezobrazluka, jer je i kriminal, također, sastavni dio vitalnog interesa.

Najgore od svega što se moglo čuti su svakako optužbe na račun bošnjačkih političara i to da se ne oglašavaju o situaciji nastaloj u Stocu. Šta bi mogli reći?

Evidentna je sramota kojoj je Kaplan izložio sve Bošnjake ne samo u BiH nego i cijelom svijetu. Dokle je došlo da potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske mora doći u Stolac i objasniti šta se događa. Nema izborne krađe, radi se o vitalnom interesu Hrvata.

Bošnjački političari imaju pametnijeg posla od sramoćenja i komentiranja Kaplanovih postupaka. Puno je važnije da se riješi pitanje ko je uz Gulena a ko uz Erdoana među Bošnjacima. Ovo je pravo političko pitanje a ne gluposti oko izbora u Stocu.

Neka imena se već znaju ali je mnogo onih koji se kriju, valja uložiti puno napora da se ovi gulenovci istjeraju na vidjelo. Ne bi me iznenadilo da je i sam Kaplan gulenovac, pa i svi ovi iz te famozne Inicijative, posebno ovi Srbi.

Kad sve ovo uzmem u obzir, ovdje nikad ne može biti mira, jer Bošnjacima nije dovoljno 25 posto Bosne i Hercegovine, oni bi sad i Stolac.

Šta misle zato što ih je preko 50 posto da im to daje pravo da uzimaju vlast kako žele, demokratska prava se moraju poštovati.

Gospodine Kaplan demokratija podrazumijeva da sve funkcije izvršne vlasti u FBiH pripadaju HDZ BiH i poštenim njenim kadrovima na čelu sa gospodinom predsjednikom Draganom Čovićem.

To što pokoji Bošnjak obavlja neku funkciju u FBiH je samo dokaz europskih standarda i demokratije koje baštini gospodin Čović.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku