hamburger-icon

Kliker.info

Goldman Sachs upozorio : Putin spreman koristiti nuklearno oružje u Europi

Goldman Sachs upozorio : Putin spreman koristiti nuklearno oružje u Europi

11 Jula
05:37 2015

putin-komandos23Goldman Sachs poslao je svojim klijentima dopis u kojem ih upozoravaju da je “Vladimir Putin spreman iskoristiti nuklearno oružje u Europi”.Izvor ove izjave je, kako prenosi Business Insider, bivši šef CIA-inog deska za područje Europe i Azije Robert Dannenberg, a danas šef odjela globalne sigurnosti u Goldman Sachsu. On je istraživačima Goldman Sachsa kazao da je “nuklearna opcija na stolu”.

“Putinova artikulacija doktrine nuklearnog oružja znatno je drugačija od bilo čega što smo čuli u novijoj povijesti. Prošlog prosinca potpisao je reviziju ruske nuklearne doktrine koja dopušta korištenje taktičkog nuklearnog oružja u Europi, te je upravo najavio odluku da proširi ruski nuklearni arsenal. Sudjelovao sam na forumu na kojem mi je više umirovljenih ruskih vojnih dužnosnika reklo da je nuklearna opcija na stolu i da je takav stav direktno odobren od Putina”, tvrdi Dannenberg, a prenosi Index.

Dannenberg dodaje da “živimo u vrlo opasnim vremenima”, a to ilustrira činjenicom da vojne operacije SAD-a i NATO-a ugrožavaju ruske vojne interese. Također, Dannenberg tvrdi da se od vremena Hladnog rata dosta toga promijenilo, u smislu da su ugašeni mnogi komunikacijski kanali između istočnog i zapadnog bloka koji su godinama brižno građeni.

“Stav Kremlja je da nuklearno oružje nije poželjno, ali sasvim su ga spremni koristiti ako to bude potrebno da bi zaustavili daljnje ugrožavanje svog teritorija od strane NATO-a”, tvrdi Dannenberg.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku