hamburger-icon

Kliker.info

Gojer uputio otvoreno pismo Valentinu Inzku : Ne možete prešutjeti veličanje tzv. Herceg-Bosne

Gojer uputio otvoreno pismo Valentinu Inzku : Ne možete prešutjeti veličanje tzv. Herceg-Bosne

27 Januara
08:14 2019

Bosanskohercegovački reditelj i pisac Gradimir Gojer uputio je otvoreno pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku nakon što je Hrvatski narodni sabor usvojio deklaraciju, kojom između ostalog negira presude Haškog tribunala o udruženom zločinačkom poduhvatu.

“U povodu objavljenih dokumenata Hrvatskog narodnog sabora pozivam Vas da žurno reagirate u okviru datih vam Bonskih ovlasti. Veličanje Herceg Bosne i neskriveno stajanje na stranu presuđenog i od ICTY okarakteriziranog i nazvanog udruženim zločinačkim pothvatom ne možete prešutjeti. Ovdje se radi o veličanju fašizma čije su žrtve bili brojni Bošnjaci, Srbi ali i oni Hrvati koji nisu prihvatili ustašoidne ciljeve Tuđman-Bobanove paradržave”, istakao je Gojer.

Kakao navodi Klix naglasio je da ponovno veličanje udruženog zločinačkog poduhvata i neprihvatanje odluka Haškog tribunala vodi daljem zaoštravanju i međunacionalnim zategnutostima u BiH. 

“Ono što su Dragan Čović i njegova bratija po ideologiji proklamirali sa zasjedanja u Mostaru ledi krv u žilama. Pokažite konačno da imate snage obračunati se sa nositeljima fašistoidnih tendencija u središnjoj hrvatskoj stranci, HDZ-u, ali i u parapolitičkom sluganskom tijelu te nacionalističke partije. Kada stvari izmaknu kontroli bit će kasno i niko vas neće moći opravdati za nečinjenje u ovom politički preozbiljnom trenutku”, zaključio je Gojer.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku