hamburger-icon

Kliker.info

Glavni donator projekta : Asmir Begović otvorio Sportsko igralište Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica

Glavni donator projekta : Asmir Begović otvorio Sportsko igralište Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica

23 Marta
21:17 2015

Asmir61Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Asmir Begović, danas je u svojstvu glavnog donatora projekta, simbolično otvorio Sportsko igralište Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, što je ujedno i prvi projekat Asmir Begović Fondacije u BiH .

Naglašavajući kako se upravo zbog ovakvih projekata raduje svakom novom dolasku u Bosnu i Hercegovinu, Begović je istakao radost zbog prilike da se druži sa učenicima i učenicama Zavoda.

“Sport je veoma važan u odrastanju svakog djeteta, a posebno zbog toga što razvija timski duh i sve psihofizičke kapacitete. Zbog toga mi je kao sportisti posebno drago što sam u prilici da približim sport sve većem broju djece i stvorim im uslove da se i sami počnu baviti njim”, rekao je Begović te dodao da je sretan što je prvi projekat Fondacije u Bosni i Hercegovini pred uspješnim okončanjem, i da ovo sigurno nije posljednji put da bosanskohercegovačkoj djeci Fondacija donosi radost.

Navodeći kako je ova pomoć veoma značajna za nastavni proces i razvoj fizičkih i intelektualnih sposobnosti učenika i učenica, direktor Zavoda specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, Selmir Hadžić, naveo je da se nada da će i druge javne ličnosti slijediti Begovićev primjer i pomagati razvoj lokalne zajednice.

“Zaista smo oduševljeni što smo konačno realizirali projekat koji već dugo planiramo, ali za koji nismo imali obezbjeđena finansijska sredstva. Veliko hvala Asmiru na nesebičnoj pomoći, ali i predstavnicima lokalne vlasti koji su u najbržem roku obezbjedili sve potrebne dozvole za izgradnju sportskog igrališta”, naglasio je Hadžić te podsjetio da nastavu u Zavodu Mjedenica svakodnevno pohađa više od 160 učenika i učenica sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju.

Begović kazao da BiH još uvijek ima šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

“Vjerujem u to sto posto. Uvijek moramo pozitivno gledati. Sada je novi početak za nas u subotu, moramo tu pobijediti pa ćemo vidjeti koja je situacija. Jednostavno, imamo šest utakmica, od koji pet sigurno moramo pobijediti. Vidjet ćemo kako će drugi igrati, ali moramo da gledamo pozitivno da pobjedimo u što više utakmica”, rekao je Begović, prenosi Anadolija.

Istakao je da je vrlo značajno što se i Emir Spahić vratio u reprezentaciju uoći predstojećih kvalifikacija.

“Spaha, pa svako zna za njega, on je kvalitetan igrač, veliki karakter koji će nam sigurno pomoći ali ja se radujem svim igračima u ekipi. Par novih igrača su došli i oni će donijeti novu snagu i novu energiju u ekipu, tako da vjerujem u svakog igrača u ekipi”, kazao je Begović.

Begović je finansirao izgradnju sportskog igrališta Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku