hamburger-icon

Kliker.info

Glavašu ukinut pritvor, prekinuta istraga

Glavašu ukinut pritvor, prekinuta istraga

03 Decembra
00:54 2006
Nakon što je od istražnog suca Zdenka Posavca podigao rješenje o prekidu istrage i ukidanju pritvora, Madunić je rekao da je istražni sudac današnju odluku donio na temelju najnovijeg mišljenja tročlanog liječničkog konzilija, koji je formiran po Posavčevu nalogu.
Taj je konzilij danas zaključio da se Glavašu, zbog štrajka glađu, pogoršalo zdravstveno stanje te nije sposoban pratiti postupak. Time je ispunjen uvjet za primjenu odredbe Zakona o kaznenom postupku, koji pruža mogućnost da se istraga privremeno prekine zbog nesposobnosti osumnjičenika.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić nije govorio o pojedinostima današnje odluke istražnog suca, samo je za Hinu potvrdio da je sudac Posavec donio navedene odluke.

Glavaš bi danas trebao biti pušten iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj ulici.

Istraga protiv Glavaša na zagrebačkom Županijskom sudu pokrenuta je u lipnju ove godine zbog sumnje da je 1991. u Osijeku naredio zlostavljanje i ubojstvo dvojice osječkih Srba, civila, te mučenja još troje. Uz njega, istraga je pokrenuta i protiv Krunoslava Fehira koji se brani sa slobode. Nakon što je Glavašu krajem listopada određen pritvor, on je odmah u zagrebačkom Okružnom zatvoru u Remetincu počeo štrajkati glađu, a nakon nekog vremena zbog toga je prebačen i u zatvorsku bolnicu.

Ranije danas se oglasio Domagoj Margetić. "Branimiru Glavašu je oko 22 sata ponovno pozlilo – stanje je kritično i u Zatvorsku bolnicu hitno su pozvani hitna pomoć i liječnički konzilij. Večeras sam sa generalima Marinkom Krešićem i Ljubom Ćesićem Rojsom posjetio hrvatske branitelje koji ispred Zatvorske bolnice u Zagrebu štrajkaju glađu u znak potpore zatvorenom generalu Branimiru Glavašu…", piše Domagoj Margetić na stranici Blog.hr

Margetić iznosi detalje o stanju Branimira Glavaša u pritvoru. Informaciju o tome da je Glavašu pozlilo potvrdili su i štrajkaši glađu koji se nalaze ispred Zatvorske bolnice.

"Branimiru Glavašu je večeras ozbiljno pogoršano zdravstveno stanje, došlo do izljeva vode u pluća, te mogućeg gušenja nakon čega su se liječnici odlučili za hitnu pomoć i poziv konziliju za praćenje njegova zdravstvenog stanja", izjavili su štrajkaši glađu.

(Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku