hamburger-icon

Kliker.info

Glas razuma i to od Trumpa: Šokirao Republikance poručivši kako želi restrikcije po pitanju nabave i posjedovanja oružja (VIDEO)

Glas razuma i to od Trumpa: Šokirao Republikance poručivši kako želi restrikcije po pitanju nabave i posjedovanja oružja (VIDEO)

02 Marta
02:19 2018

Američki predsjednik Donald Trump poprilično je iznenadio Republikance kada je tokom jučerašnjeg dana uživo na televiziji poručio kako bi trebalo uvesti kontrolu nad posjedovanjem oružja. Naime, tim stavom stavio se direktno kontra željama moćne NRA organizacije (National Rifle Association), ali i velike većina članova Republikanske stranke.

Poručio je kako treba uvesti znatno detaljnije provjere za osobe koje žele kupiti oružje te je također istaknuo kako želi uvesti pojedine restrikcije na prodaju oružja mlađim punoljetnicima. Svih je dodatno šokiralo kada je poručio kako je spreman i na raspravu o zabrani prodaja jurišnog oružja.

Istaknuo je i kako bi policija trebala moći oduzeti oružje mentalno nestabilnima i onima za koje procjeni da predstavljaju opasnost zajednici – smatra kako bi policija to pravo trebala imati i bez sudskog naloga. “Neka im prvo oduzmu oružje, a sudski proces može ići kasnije”, poručio je Trump.

(Kliker.info-Advance)

Malo je reći da je ovaj govor iznenadio cijelu Ameriku i malo tko se nadao da će se ovakve ideje čuti od njega. No, bez obzira je li na Trumpa uticao zadnji masovni pokolj u srednjoj školi u Floridi ili nešto drugo, ovo su svakako dobre vijesti za zemlju u kojoj su pucnjave, nerijetko masovne, gotovo svakodnevna pojava.

(Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku