hamburger-icon

Kliker.info

George Soroš: “Između SAD-a i Kine bi mogao izbiti Treći svjetski rat”

George Soroš: “Između SAD-a i Kine bi mogao izbiti Treći svjetski rat”

22 Maja
16:19 2015

Soros1Kontroverzni milijarder i investitor, čovjek kojega se često dovodi u vezu s orkestracijom, odnosno financiranjem, raznih “narančastih” revolucija, George Soroš, tvrdi kako postoji opasnost od sukoba između SAD-a i Kine te kako bi taj sukob označavao početak Trećeg svjetskog rata.

Za vrijeme konferencije Svjetske Banke Soroš je istaknuo kako Kina naglo jača svoju vojsku te se nastoji prebaciti s izvozne ekonomije u ekonomiju koja bi bila potaknuta domaćom potrošnjom. Tvrdi da bi u tom procesu, ako nešto pođe po zlu, kineske vlasti mogle potaknuti sukob s nekim američkim saveznikom, recimo Japanom, što bi uvelo i SAD u rat, a prema Sorošu to bi bio početak Trećeg svjetskog rata.

“Ako bi se desio sukob između Kine i nekog američkog vojnog saveznika, recimo Japana, onda nije pretjerano reći da bi se tada nalazili na pragu Trećeg svjetskog rata”, tvrdi Soroš te ističe kako bi SAD trebali napraviti veliki ustupak te pustiti Kini da njihova valuta, yuan, postane globalna valuta koja bi se priključila MMF valutama. Kina bi tada, zauzvrat, navodi Soroš, trebala reformirati svoju ekonomiju. Takva “spajanja” bi uklonila mogućnost globalnog rata, smatra Soroš. Ova teorija je pomalo čudna jer nema nekih naznaka da Kina traži sukobe u regiji, što se ne može nužno reći za SAD koji se uključio aktivno u “zaustavljanje” Kine, a kriza se upravo stvara na prostoru Južnog kineskog mora .

(Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku