hamburger-icon

Kliker.info

‘General’ Rahimić spreman : Čekam odluku selektora: Ne možemo ponoviti Zenicu

‘General’ Rahimić spreman : Čekam odluku selektora: Ne možemo ponoviti Zenicu

08 Septembra
14:44 2013
Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka stekao se dojam da je "general" itekako nedostajao na sredini terena koja je protiv Slovačke potpuno zakazala, a protivnik je s druge strane imao mnogo prostora za kreiranje napada oko našeg šesnesterca, upravo tamo je gdje je Rahimić, po vokaciji naš jedini defanzivni veznjak, najjači. Iz jednog takvog "šetanja" blizu našeg kaznenog prostora, gosti su i pogodili. Ali, vremena za analize nema mnogo, a Rahimić smatra da ne smijemo i ne možemo ponoviti izdanje u Zenici.

 "Podbacili smo, to je jasno kao dan. Sumnjam da možemo ponovo možemo odigrati onako, posebno kad su golovi u pitanju. U petak se nismo predstavili kao tim koji svakome zabije dva – tri gola. Mislim da su njihovi odbrambeni igrači odigrali savršeno", kaže Rahimić koji smatra kako će u Žilini, ipak, biti lakše igrati nama nego njima. "Slovacima igra samo pobjeda žele li nešto napraviti u kvalifikacijama. To je znak da će igrati nešto otvorenije što nam oslobađa prostor za napad", dodaje Rahimić.Naš iskusni reprezentativac još uvijek ne zna da li će Sušić računati na njegove usluge u Slovačkoj.
 "Što se mene tiče, ja sam potpuno spreman, naravno, ako se budem uklapao u selektorovu taktiku. Psihički smo svi jaki i spremni za ovaj susret. Igramo u velikim klubovima i navikli smo na pritisak", zaključio je Rahimić. (Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku