hamburger-icon

Kliker.info

Gavrilo Princip u Istočnom Sarajevu : „Mlada Bosna“ poziva na rušenje Dodikovog režima

Gavrilo Princip u Istočnom Sarajevu : „Mlada Bosna“ poziva na rušenje Dodikovog režima

18 Januara
04:59 2011

U Istočnom Sarajevu u toku je osnivanje organizacije „Mlada Bosna", a osnivači su članovi Jedinstvene organizacije za socijalizam i demokratiju. Javnosti je ponuđena i Deklaracija, a cilj „Mlade Bosne" je reafirmacija lijeve revolucionarne misli i povratak srpskog naroda internacionalizmu.

Lažni zaštitnici naroda                                          Osnivanje „Mlade Bosne" smatra se svojevrsnim pokretom otpora, pobunom i pozivom na ustanak protiv aktuelnih vlasti u Republici Srpskoj i režima Milorada Dodika.Srpski narod više ne smije biti naivan i dopuštati da njime manipulišu navodni zaštitnici nacionalnih interesa, lažni nacionalni demokrati i tobožnji socijaldemokrati koji su kao realizatori liberalno – kapitalističke ekonomske ideologije upropastili i rasprodali sva javna preduzeća, a sada se pripremaju da pod plaštom preuzimanja državne imovine pripreme teren za njeno krčmljenje i rasprodaju u sopstvenom interesu – kaže se u Deklaraciji i, pored ostalog, naglašava:- Milorad Dodik, Nebojša Radmanović i Nikola Špirić izigravaju zaštitnike nacionalnih interesa, a donoseći pljačkaške zakone srpski narod u BiH su prepustili na milost i nemilost finansijskim interesima stranih banaka, korporacija i lihvarskih mikrokreditnih organizacija. Bosnu i Hercegovinu, a samim tim i Republiku Srpsku, ukoliko se nastavi politika „nacionalnih zaštitnika" čeka sudbina Grčke koja sada na ime vraćanja duga ,ora prodati svoje aerodrome, luke, ceste, telekom, pa čak i vodovod i kanalizaciju.

Donijeli siromaštvo i sramotu                                 – Dakako, „Mlada Bosna" posebno skreće pažnju na činjenicu da su bošnjački i hrvatski narod u BiH također svedeni na instrumente svojih nacionalnih buržoazija… Za razliku od nekadašnje „Mlade Bosne", koja nikada nije egzistirala kao politički pokret, već se radilo o tako kasnije prozvanoj grupi ljudi različitih političkih uvjerenja, nova „Mlada Bosna" će se profilirati kao organizacija bazirana na slobodarskim marksističkim principima. „Mlada Bosna" se dakle ograđuje i odriče od buržoaskih i zastrajelih nacionalističkih ideologija pojedinih članova ubrojenih u „Mladu Bosnu", posebno kada je riječ o nacionalističkim ubjeđenjima Vase Čubrilovića kojih se nakon drugog svjetskog rata i sam odrekao – stav je iz Deklaracije uz naglasak:- Dvadeset godina vladavine reakcionarne nacional – šovinističke buržoazije i njene ravnogorske ideologije, srpskom narodu nije donijelo ništa osim siromaštva, poniženja i neopisive sramote zbog monstruoznih zločina, etničkog čišćenja i genocida koje je ova pljačkaška i zločinačka klika potakla, isplanirala, naredila i sprovela u njegovo ime.

Pružena ruka ošnjacima i Hrvatima                          – „Mlada Bosna" poziva srpski narod da kroz djelovanje u naprednim, vanparlamentarnim, ljevičarskim i radničkim organizacijama pruži ruku jednako obespravljenom, poniženom, opljačkanom i osramoćenom bošnjačkom i hrvatskom narodu. Neka naš novi savez bude naša zajednička katarza i garant budućeg društva građenog na egalitarnosti i socijalnoj pravdi, a ne na fantazmagorijama i fetišizmima nacionalnih pljačkaških buržoazija – kaže se u Deklaraciji.

Korumpirano i moralno izopačeno sveštenstvo      – Naročito je sramotna u postojećem poretku uloga korumpiranog i moralno izopačenog visokog sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, koje umjesto hrišćanskih vrijednosti univerzalizma te skoromnosti i jednakosti među ljudima, blagosilja i sama učestvuje u kapitalističkom gangsterizmu vladajuće buržoazije – ističe se u Deklaraciji  „Mlade Bosne". (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku