hamburger-icon

Kliker.info

GameOver Zeus : SAD za ruskog hakera ponudile tri miliona dolara

GameOver Zeus : SAD za ruskog hakera ponudile tri miliona dolara

25 Februara
06:22 2015

Bogachev51Američko ministarstvo vanjskih poslova i FBI ponudili su  nagradu od tri milijuna dolara za informaciju koja bi mogla dovesti do hapšenja  ili osude Rusa Evgenija Bogačeva, što je najveća nagrada koju su američke vlasti ikada ponudile za nekog hakera.

Bogačev je u SAD-u optužen da je vodio mrežu hakerskih napada pod nazivom GameOver Zeus pomoću koje je s bankovnih računa ukrao više od sto milijuna dolara.Kao administratora mreže, Bogačeva su federalne vlasti u Pittsburgu u Pennsylvaniji optužile za urotu, hakiranje, krađu i pranje novca.

Sa sličnim optužbama suočen je i u Omahi u Nebraski gdje je navodno umješan u raniju inačicu mreže Zeus poznate kao Jabber Zeus.Dužnosnici FBI-a vjeruju da se Bogačev nalazi u Rusiji.

Voditelj cyber odjela FBI-a, Joseph Demarest izjavio je da agencija zna za 60 različitih hakerskih skupina povezanih s različitim državama, ali nije želio otkriti koje zemlje stoje iza njih.Dodao je da je unutarnja ruska služba sigurnosti FSB nedavno pokazala interes za suradnju s američkim službama.

Kina nije iskazala baš nikakav interes za suradnju sa SAD-om u pitanjima cyberkriminala, istaknuo je.
SAD je u novembru  prošle godine optužio petoricu kineskih vojnih časnika za hakiranje američke nuklearne elektrane te metalskih industrija i tvornica za proizvodnju solarnih elemenata.Demarest je rekao da je FBI u roku od mjesec dana od napada na Sony Pictures otkrio da iza hakiranja stoji Sjeverna Koreja.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku