hamburger-icon

Kliker.info

FUP: Službeni izvještaji protiv B. J. iz Bihaća, F. K. iz Sarajeva i F. M. iz Mostara

FUP: Službeni izvještaji protiv B. J. iz Bihaća, F. K. iz Sarajeva i F. M. iz Mostara

18 Juna
00:45 2008

Službenici Federalne uprave policije (FUP) podnijeli su tri službena izvještaja protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili jedno ili više krivičnih djela. Županijskom tužiteljstvu Bihać podnesen je službeni izvještaj protiv B. J. (1972.), rođenog u Bihaću, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo – krivotvorenje isprave (član 373. KZ FBiH), priopćeno je iz FUP-a.

Postoji osnov sumnje da je B.J. s ciljem podizanja dugoročnog kredita sam neovlašteno ovjerio i potpisao potrebnu dokumentaciju.

Naime, B. J. je imao mogućnost pristupa pečatu škole u kojoj je radio što je i iskoristio za ovjeru administrativne zabrane, a nakon izvjesnog vremena je napustio posao, te s njim više nije moguće ostvariti bilo kakav kontakt.

Županijskom tužiteljstvu Široki Brijeg podnesen je službeni izvještaj protiv F. M. (1978.), rođenog u Mostaru, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela – teška krađa (član 287. KZ FBiH), krivotvorenje isprava (član 373. KZ FBiH) i prikrivanje (član 300. KZ FBiH).

Postoji osnov sumnje da je F. M. tijekom protekle godine izvršio krađu motornog vozila, te da je nakon toga krivotvorio broj šasije i dokumentacije za isto.

Ukradeni automobil je pronađen na jednom od autootpada za koji je nakon izvršenog vještačenja utvrđeno da je ukraden na području Republike Hrvatske.

Okružnom tužiteljstvu Istočno Sarajevo podnesen je službeni izvještaj protiv F. K. (1977.), rođenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo – posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga (član 239. KZ FBiH).

F. K. je već duže vrijeme i sam konzument opojnih droga koje je nabavljao na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Nakon izvršenog pretresa stana koji koristi F. K. ovlašteni policijski službenici su pronašli i oduzeli predmete koji se koriste za konzumiranje i omogućavanje konzumiranja opojnih droga.

Sva tri predmeta predata su nadležnim tužilaštvima na daljnje postupanje, stoji u priopćenju.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku