hamburger-icon

Kliker.info

Fuad Muzurović ponovo selektor reprezentacije BiH

Fuad Muzurović ponovo selektor reprezentacije BiH

22 Decembra
04:59 2006

Fuad Muzurović je novi selektor fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tako je jednoglasno odlučio, sinoć, Izvršni odbor naše "kuće fudbala" na sastanku održanom u "Zetri". Muzurović je bio prvi selektor BiH od 1992. do 1998. godine, a u trci za nasljednika Blaža Sliškovića pobijedio je Dragoslava Stepanovića i Mehmeda Baždarevića.

Odmah poslije inauguracije za selektora Fuad Muzurović je sinoć rekao:

"Još ništa zvanično nisam dobio, uglavnom od predstavnika sredstava informisanja sam saznao da sam ponovo izabran za selektora BiH. Ako je to tačno, a nemam razloga da sumnjam u novinare, onda sam jako srećan. Ne mogu da sakrijem uzbuđenje, nastojaću da opravdam povjerenje koje mi je ukazao Izvršni odbor F/NS BiH. Drago mi je da sam dobio priliku da radim u novim, mnogo boljim uslovima nego što su oni u kojima sam radio na početku stvaranja reprezentacije."

Milan Jelić, predsjednik Predsjedništva N/FS BiH, je nakon sjednice koja je trajala pet sati kazao:

"Jednoglasnom odlukom smo odlučili da je Muzurović selektor naše zemlje. Iza sva tri kandidata stajali su rezultati i reputacija, a za Muzurovića smo se opredijelili, između ostalog, jer je ponudio i prihvatljive uslove koje mu možemo ispuniti i koji su bili umnogome manji od onih koje su tražili Stepanović i Baždarević. Muzurović će sam, isključivo, birati svoje saradnike, niko mu ih neće niti smije nametnuti", istakao je Jelić i dodao:

"Do 10. januara 2007. godine Predsjedništvo će u saradnji s Tehničkom komisijom predložiti selektore i svih ostalih reprezentacija, a što bi trebao usvojiti Izvršni odbor na narednoj sjednici koju ćemo naknadno zakazati."
Izvršni odbor je prihvatio Prijedlog budžeta N/FS BiH za 2007. godinu koji, kako su pisale "Nezavisne novine" iznosi šest miliona maraka što je za 1,5 odsto više nego prošli koji je iznosio pet miliona i osamsto hiljada KM. Do 28. februara 2007. godine F/NS BiH mora da svede završni račun za prethodni period, a novi budžet trebalo bi da bude usvojen u martu naredne godine na sljedećoj sjednici Skupštine Saveza. Usvojeni su izvještaji Sudijske, Takmičarske, Disciplinske i Komisije za bezbjednost u radu u 2006. godini.

(Agencije/NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku