hamburger-icon

Kliker.info

Franjo u glavnom gradu Camorre : Papa u Napulju pozvao mafijaše da se preobrate !

Franjo u glavnom gradu Camorre : Papa u Napulju pozvao mafijaše da se preobrate !

22 Marta
05:05 2015

papa-franjo44Papa Franjo osudio je u subotu u Napulju veliku nezaposlenost, iskorištavanje radnika, korupciju i neprihvaćanje imigranata te pozvao mafijaše da se preobrate, prenose svjetske agencije. Obraćajući se neizravno članovima mjesne mafije Camorre, Papa je osudio trgovinu drogom i pozvao na “preobraćenje na ljubav i pravdu”.

“Uvijek se može vratiti poštenom životu. To traže uplakane majke u napuljskim crkvama”, rekao je na misi na središnjem gradskom Trgu Plebiscito pred gotovo stotinu hiljada  vjernika, uz velike mjere sigurnosti.

Papa je pozvao Napulj da živi novo “proljeće” za “bolju budućnost” i “ne skriva se u prošlosti”.

Papa je prije toga posjetio zloglasnu mafijašku četvrt Scampiu u koju se ponekad boji ući i policija, uputivši njezinim stanovnicima poruku nade.

“Kao što zaudara uginula životinja, zaudaraju korupcija, korumpirano društvo i korumpirani kršćanin”, kazao je pred nekoliko hiljada vjernika.

“Pobrinite se da zlo nema posljednju riječ. Posljednju riječ mora imati nada”, istaknuo je.

“Oni koji dobrovoljno biraju put zla kradu djelić nade. Kradu je sebi i svima ostalima, društvu, mnogim poštenim i vrijednim ljudima, dobrom imenu grada i gospodarstvu.”

Kritizirao je i veliku nezaposlenost, posebno mladih. “Kada ne zarađujete za život, gubite dostojanstvo”, rekao je, podsjećajući da je stopa nezaposlenosti među mladima u Italiji veća od 40 posto. “To je tragedija našeg vremena, ne možemo o tome šutjeti.”

Osudio je isto tako rad na crno i iskorištavanje radnika koji rade za bijedne plaće. “To se zove ropstvo, to se zove iskorištavanje, to nije ljudski, nije kršćanski.”

Papa se zauzeo i za imigrante, kazavši da ih se ne smije smatrati “drugorazrednim ljudskim bićima”. “Mi smo svi također migranti, djeca Božja, na putu života! Nitko nema stalno prebivalište na ovom svijetu”, kazao je.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku