hamburger-icon

Kliker.info

FRAKCIJSKI OBRAČUNI U SDA Izetbegović: Ako Tihićev oporavak potraje, ostatak rukovodstva mora ‘smiriti duhove’ u SDA

FRAKCIJSKI OBRAČUNI U SDA Izetbegović: Ako Tihićev oporavak potraje, ostatak rukovodstva mora ‘smiriti duhove’ u SDA

21 Januara
15:19 2014

BakirIzetbegovicDadoRuviccropixAutor: Kliker.info

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović iznio je uvjerenje kako će ta stranka biti pobjednik predstojećih Općih izbora, te naglasio da je ”ovakva vlast mučenje i za narod i za samu vlast”.

Izetbegović je rekao i kako BiH čeka naporna, dugotrajna kampanja u kojoj ćemo biti predmetom napada raznih strana.

”SDA mora sačuvati jedinstvo, ponuditi rješenja i izlaz iz ovog stanja, pobijediti na oktobarskim izborima”, rekao je Izetbegović.

On je istakao kako će izborni pobjednici zateći u državi loše stanje, rastući dug, rastuću nezaposlenost, rastući broj penzionera, rasti će tenzije i nezadovoljstvo”.

”Čeka nas ogroman posao nakon izbora. SDA je sprema najozbiljnije programe, timove i kadrove do sada”, izjavio je Izetbegović u intervjuu za sarajevski magazin ”Start”

Nadalje, rekao je kako postoje sumnje da aktuelna vlast pokuša odgoditi izbore, ali da vjeruje da će odustati od takvih ideja.

On za ovakvo stanje u državi najodgovornijim smatra  dvije socijaldemokratske partije, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, koji neće da unaprijedi BiH, te Socijaldemokratsku partiju BiH Zlatka Lagumdžije ”koja to ne umije”.

Prema njegovim riječima, Lagumdžija traži sukrivca za stanje u kom je država dovedena lošom vladavinom koalicije koju predvodi.

”Ovaj mandat su očigledno pojeli skakavci, nadam se da birači u oktobru neće opet izabrati nekog ko olako obećava. Vrijeme je za nacionalno sazrijevanje, za zrele odluke glasača. Mandat moraju dati iskusnim i na dogovor spremnim političkim snagama”, rekao je Izetbegović, dodajući kako se ”BiH zadužuje, siromaštvo produbljuje i firme propadaju, broj nezaposlenih raste i da je sve to direktna odgovornost vlada na raznim nivoima vlasti”.

Govoreći o dešavanjima u SDA, Izetbegović je kazao da ne postoje ideološke frakcije.

”Postoji manja grupa ambicioznih ljudi koji vide svoju šansu u odsustvu predsjednika Tihića. Sastaju se vaninstitucionalno, bezuspješno pokušavaju stvoriti neki vlastitu veličinu unutar SDA, bespotrebno troše i svoju i energiju legalista unutar SDA u vremenu kada su nam jedinstvo i pobjednički entuzijazam najpotrebniji. Povratak predsjednika Tihića će smiriti duhove, ali ako njegov oporavak potraje, morat će to obaviti ostatak rukovodstva”, izjavio je Izetbegović.

Podijeli

Jedan komentar

 1. LOLA
  LOLA 24 Januara, 15:35

  Dodje vrijeme da Tihic dodje na tobe.Dosta je radio protiv Bosne u korist Cetnika:
  1.POLICIJA tkz RS je njegov AMIN
  2.Tkz Prudski paket da je prosao nema Bosne-Mehmed Zilic odlucio da ima Bosne ali ga Tihic najurio nakon toga iz SDA.
  I ostalo malo more Zakona na stetu BiH a u korist tkz RS je tihic aminovao-nek mu Allah ne oprosti-amin!

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku