hamburger-icon

Kliker.info

Fotografije kao svjedočanstvo užasa u Ukrajini

Fotografije kao svjedočanstvo užasa u Ukrajini

20 Februara
12:25 2014

Posljednjih dana u centru Kijeva je pravo ratno stanje. Sukobi demonstranata i policije završavaju ljudskim žrtvama. Ova sedmica je jedna od najtežih, od početka demonstracija u decembru 2013. godine. Kako je zaista ovih dana u Kijevu, najbolje svjedoče fotografije.

 

U sukobima tokom ove sedmice poginulo je najmanje 28 osoba. Hospitalizovano je 287 ljudi, uključujući 88 policajaca, šest novinara i četvero djece. U sukobima je povrijeđeno najmanje 800 ljudi.

Predsjednik Viktor Janukovič u srijedu je dogovorio primirje s opozicionim liderima, no primirje nije dugo trajalo.

U četvrtak demonstranti su nastavili sa napadima. Kako javljaju strane agencije, demonstranti bacaju molotovljeve koktele, a policija odgovara vodenim topovima.

U međuvremenu, troje ministara vanjskih poslova Evropske unije su u Kijevu kako bi razgovarali i pronašli način za izlazak iz krize.

O tome kakvo je zaista stanje u Ukrajini, najbolje svjedoče fotografije koje je objavio Business Insider.

Podsjetimo, demonstracije u Ukrajini su prvobitno počele zbog odluke Vlade Ukrajine da odustane od predloženog Sporazuma o pridruživanju i trgovini sa EU. Međutim, demonstranti su kasnije proširili proteste zbog, kako su istakli, rasprostranjene korupcije u državnim strukturama i zloupotrebe službenih položaja.

(Kliker.info-Klix.ba)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku